Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Замість реформ — докорінні зміни

Замість реформ — докорінні зміни

Замість реформ — докорінні зміни

КОЛИ дерево приносить погані плоди, то ми нічого не змінимо, відрізавши кілька гілок. Дерево треба зрубати, а пень — викорчувати. Тоді слід посадити інше дерево, яке приносило б добрі плоди (Матвія 7:16—20).

Подібно навіть ті реформатори, які мають найблагородніші цілі, борються лише з симптомами хвороб людського суспільства: корупцією, несправедливістю, злиднями і злочинністю. Однак корінь проблеми лежить значно глибше. Адже змінювати треба всю систему. Саме це обіцяє Біблія.

Боже Царство — це небесний уряд, який не буде реформувати і реорганізовувати людське суспільство. Цей уряд зробить набагато більше — впровадить абсолютно новий устрій і під своїм правлінням об’єднає все людство. Царство Бога візьметься за вирішення проблем працевлаштування, здоров’я, освіти, довкілля, забезпечення житлом і харчами.

У Псалмі 72:12—14 пророчо описується, що зробить для людства Месіанський Цар: «Визволить він бідаря, що голосить, та вбогого, що немає собі допомоги! Він змилується над убогим та бідним, і спасе душу бідних, від кривди й насилля врятує їхню душу».

Але щоб суспільство звільнилося від корупції, несправедливості та злиднів, змінювати треба не лише уряд, а й людей. Застосовуючи вказівки Божого уряду, кожна людина зможе вести радісне і змістовне життя. Біблія обіцяє, що Боже Царство допоможе своїм земним підданим змінюватися. Але яким чином?

Те Царство буде навчати своїх підданих шляхів Бога Єгови, допомагаючи їм розвивати віру і любов (Ісаї 11:9). Любов до Бога спонукуватиме людей до дій. Ось приклад. У першому столітті Ісус зустрів Закхея, начальника збирачів податків. Цей чоловік наживався, нечесно завищуючи податки. Ісус не став звинувачувати того корумпованого посадовця і змушувати його змінюватися. Натомість він допоміг Закхею побачити власні помилки і покаятися. Любов до Єгови і точне знання Божих принципів вплинули на Закхея так, що він зробив великі зміни (Луки 19:1—10).

Досконалий праведний уряд і бажання кожної людини змінюватися — хіба це не найліпший рецепт для вирішення проблем людства? Чи будуть тоді потрібні реформи? Ні, адже Бог буде творити все нове. А колишнє минеться (Об’явлення 21:4, 5).

[Ілюстрації на сторінці 10]

Боже Царство не буде здійснювати реформи, а впровадить докорінні зміни.

[Ілюстрація на сторінці 11]

Коли Ісус був на землі, він допомагав людям змінюватися.