Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Кінець світу: як буде насправді

Кінець світу: як буде насправді

ОКРІМ похмурих прогнозів, згадані теорії кінця світу мають ще три спільні ознаки. По-перше, вони ґрунтуються на людських припущеннях, а люди, як показала історія, дуже слабенько вміють передбачати майбутнє. По-друге, згідно з ними, якщо хтось і спасеться, то це буде випадковістю. По-третє, уцілілим після кінця світу доведеться відчайдушно боротись за виживання.

На противагу цьому, Біблія описує картину, яка відповідає Божому наміру. Справді, на землі відбудуться величезні зміни. Однак Бог неодмінно збереже людей, які виконують його волю. Більш того, згідно з Біблією, наша планета не перетвориться на купку попелу і не замерзне на бурульку. Біблія каже, що земля стане раєм.

І все ж багатьом важко повірити в це біблійне передречення. Скептики вважають вигадкою біблійні вчення про велике лихо, Армагеддон, тисячолітнє правління Христа і Рай. Теологи без кінця дискутують на ці теми і дають свої пояснення. Їхні теорії суперечать одна одній. Ось які спостереження щодо часу кінця мав автор Брюс Робінсон: «Про це вчення було написано більше заплутаних теологічних текстів, ніж про будь-яку іншу християнську доктрину». До чого це призвело? Люди спантеличені і не знають, у що вірити.

Однак Біблія не містить заплутаних пояснень. Вона чітко розкриває намір Бога. Творець не хоче, щоб ми губилися в здогадах щодо майбутнього. Розгляньте кілька поширених запитань стосовно кінця світу і подивіться, що каже Біблія. Якщо бажаєте отримати більше інформації, замовте у видавців цього журналу книжку «Чого насправді вчить Біблія?», опубліковану Свідками Єгови.

 Чи земля і людство будуть знищені?

«Успадкують праведні землю, і повік будуть жити на ній» (Псалом 37:29).

Чи всі люди загинуть?

«Замешкають праведні землю, і невинні зостануться в ній, а безбожні з землі будуть вигублені, і повириваються з неї невірні» (Приповістей 2:21, 22).

Чи Бог вже нищив безбожних людей у минулому?

Бог «не стримався від покарання стародавнього світу, а зберіг Ноя, проповідника праведності, і з ним ще сімох, коли спровадив потоп на світ безбожних людей... він засудив міста Содом і Гоморру, спопеливши їх та показавши безбожним приклад того, що́ станеться» (2 Петра 2:5, 6).

Чи можливо взнати, коли настане Божий суд?

«Про день той чи годину не знає ніхто: ні ангели небесні, ні Син, а тільки Батько. Як було за днів Ноя, так буде і під час присутності Сина людського. Подібно як у дні до потопу люди їли, пили, женилися й виходили заміж, аж до дня, коли Ной увійшов у ковчег, і не звертали уваги, поки не прийшов потоп та не змів їх усіх, так буде і під час присутності Сина людського» (Матвія 24:36—39).

Чи щось вказує на те, що кінець близько?

«В останні дні прийдуть скрутні часи, коли жити буде дуже важко. Бо тоді люди будуть самолюбні, грошолюбні, чванливі, пихаті, сповнені зневаги, неслухняні батькам, невдячні. Вони не виявлятимуть відданості, не матимуть природної любові, самовладання, не йтимуть на жодні поступки, не любитимуть великодушності. Крім того, люди будуть жорстокі, наклепники, зрадники, свавільні, горді, вони любитимуть задоволення, а не Бога і лише будуть робити вигляд, що виявляють відданість Богові, але зречуться її сили» (2 Тимофія 3:1—5).

Яке майбутнє людства і землі?

Бог «витре кожну сльозу з їхніх очей. І вже не буде ані смерті, ані жалоби, ані голосіння, ані болю. Колишнє минуло» (Об’явлення 21:4).

Бог «витре кожну сльозу з їхніх очей»

Хоча Святе Письмо розповідає про майбутнє в загальних рисах, воно запевняє, що людство не приречене на загибель. Ми навіть не можемо повністю уявити, яким славетним буде це майбутнє! Воно обов’язково настане, адже це пообіцяв Бог Єгова, якому під силу все.