Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

ОПОВІДАННЯ 116

Як одержати вічне життя

Як одержати вічне життя

ЩО читає та маленька дівчинка зі своїми друзями? Справді, цю саму книгу, що й ти,— «Моя книга біблійних оповідань». І вони читають те саме оповідання, що ти — «Як одержати вічне життя».

Чого ж вони навчаються? По-перше, щоб жити вічно, потрібно знати Єгову і його Сина. Біблія каже: «Вічне життя можна отримати, якщо вчитись про єдиного правдивого Бога і його Сина, якого він послав на землю, Ісуса Христа».

Як же нам вчитись про Бога Єгову і його Сина, Ісуса? Наприклад, ми можемо вчитись про них, читаючи від початку до кінця книгу «Моя книга біблійних оповідань». Вона багато говорить про Єгову та про Ісуса. Вона розповідає про те, що вони вже зробили, і про те, що вони ще зроблять. Проте читати тільки цю книгу — цього замало.

Бачиш на підлозі іншу книгу? Це Біблія. Попроси когось, щоб читав тобі ті розділи Біблії, на основі яких написані оповідання цієї книги. У Біблії поміщаються всі потрібні знання, що допомагають нам правильно служити Єгові й одержати вічне життя. Отже, ми повинні часто читати Біблію.

Але недостатньо тільки вчитись про Бога Єгову й Ісуса Христа. Ми можемо мати багато знань про них, однак не одержимо вічного життя. Знаєш, що ще потрібне?

Ми повинні застосовувати у житті все те, чого навчаємось. Чи пам’ятаєш Юду Іскаріо́тського? Він був одним з 12-ти, яких Ісус вибрав своїми апостолами. Юда знав багато про Єгову та Ісуса. Але що сталося? З часом він зробився самолюбним і видав Ісуса ворогам за 30 срібняків. Отже, Юда не буде жити вічно.

Пам’ятаєш Ґеха́зі, про якого ми читали в 69-му оповіданні? Він забажав одежі й грошей, які не належали йому. І він сказав неправду, щоб одержати їх. За це Єгова покарав його. Він також і нас покарає, якщо ми не будемо слухатись його законів.

Але було також багато добрих людей, які завжди вірно служили Єгові. Хіба ми не хочемо бути такими, як вони? Маленький Самуїл — це добрий приклад нам для наслідування. Ми читали в 55-му оповіданні, що йому було тільки чотири чи п’ять років, коли він почав служити Єгові в ски́нії. Отже, все одно, скільки тобі років, ти не замаленький, щоб служити Єгові.

Звичайно, всі ми хочемо наслідувати Ісуса Христа. У 87-му оповіданні ми читали, що коли він був ще хлопчиком, то вже розказував іншим у храмі про свого небесного Отця. Наслідуймо ж його приклад. Розказуймо людям, наскільки можливо, про нашого чудового Бога Єгову і його Сина, Ісуса Христа. Коли ми робимо все це, тоді будемо жити вічно на землі в Божому новому раю.