Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Лист від Керівного органу

Лист від Керівного органу

Дорогий віснику Царства!

Уяви себе серед апостолів, які зібрались на Оливковій горі. Ти бачиш Ісуса. Перш ніж піднятися в небо, він промовляє: «Ви отримаєте силу і будете моїми свідками в Єрусалимі, в усій Юдеї, Самарії і навіть у найвіддаленіших куточках землі» (Дії 1:8). Як ти відгукнешся на Ісусові слова?

Мабуть, грандіозність цього завдання тебе приголомшує. Ти запитуєш себе: «Чи зможе така невелика кількість учнів давати свідчення “навіть у найвіддаленіших куточках землі”?» Можливо, тобі також пригадуються Ісусові слова: «Раб не більший від свого господаря. Якщо переслідували мене, будуть переслідувати й вас. Якщо дотримувались моїх слів, будуть дотримуватись і ваших. А робитимуть усе це вам за моє ім’я, бо не знають того, хто мене послав» (Ів. 15:20, 21). Тому ти, ймовірно, переживаєш: «Чи зможу я давати ґрунтовне свідчення, якщо почнуться переслідування?»

Схожі запитання постають і сьогодні, адже ми, Свідки Єгови, маємо давати ґрунтовне свідчення скрізь, навіть «у найвіддаленіших куточках землі», «людям з усіх народів» (Матв. 28:19, 20). Як виконати це доручення? Чи не зупинять нас переслідування?

Дії апостолів — це динамічна розповідь про те, як апостоли та інші християни в I столітті н. е. з допомогою Єгови виконували доручену їм справу. Книжка, яку ти зараз читаєш, допоможе тобі проаналізувати цю розповідь і опинитись у вирі захопливих подій того часу. Тобі буде цікаво дізнатись, що між Божими служителями I століття і сучасними християнами є дуже багато подібного. Ти побачиш, що ми виконуємо таке ж саме завдання і що сучасний християнський збір організований так само, як і в I столітті. Роздумуючи над цим, ти, безсумнівно, ще більше впевнишся, що Бог Єгова продовжує керувати земною частиною своєї організації.

Ми молимось, щоб вивчення книги Дії зміцнило твою впевненість у тому, що Єгова допомагатиме тобі і підтримуватиме силою свого святого духу. Хай у тебе завжди буде наснага «давати ґрунтовне свідчення» про Боже Царство і допомагати іншим ставати на шлях спасіння (Дії 28:23; 1 Тим. 4:16).

Твої брати,

Керівний орган Свідків Єгови