Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

УРОК 4

Чому ми видали «Переклад нового світу»?

Чому ми видали «Переклад нового світу»?

Конго (Кіншаса)

Руанда

Уривок з перекладу Симмаха, в якому вживається Боже ім’я в Псалмі 69:31 (III або IV століття н. е.)

Протягом десятків років Свідки Єгови використовували, друкували і розповсюджували різні переклади Біблії. Але згодом ми побачили необхідність видати новий переклад, який би ще краще допомагав людям набувати «точного знання правди», адже саме в цьому полягає Божа воля (1 Тимофія 2:3, 4). Тому з 1950 року ми почали видавати частинами «Переклад нового світу» англійською. Це переклад Біблії сучасною мовою, який був зроблений дуже ретельно і точно. Він вийшов понад 130 мовами.

Потрібна була Біблія зрозумілою мовою. Оскільки будь-яка мова з часом змінюється, то сучасним читачам важко розуміти біблійні переклади, які містять неясні або застарілі вислови. Крім того, були знайдені точніші і давніші рукописи, завдяки чому вчені змогли краще зрозуміти стародавні мови, якими писалась Біблія,— єврейську, арамейську і грецьку.

Потрібний був переклад, який би вірно передавав Боже слово. Біблійні перекладачі не повинні вносити зміни в натхнені Богом писання, натомість вони мають вірно триматися оригіналу. Однак у більшості перекладів Святого Письма не використовується Боже ім’я, Єгова.

Потрібна була Біблія, яка прославляла б свого Автора (2 Самуїла 23:2). Як видно з ілюстрації внизу сторінки, Боже ім’я, Єгова, вживається в найдавніших біблійних рукописах. У «Перекладі нового світу» це ім’я відновлено і використовується близько 7000 разів, як і в стародавніх рукописах (Псалом 83:18). На підготовку цього перекладу пішли роки ретельних досліджень, тож він чітко передає Божі думки і його приємно читати. Чи існує «Переклад нового світу» вашою мовою, чи ні, ми заохочуємо вас розвинути звичку кожного дня читати Слово Єгови (Ісуса Навина 1:8; Псалом 1:2, 3).

  • Чому ми побачили необхідність у новому перекладі Біблії?

  • Яку щоденну звичку варто розвинути кожному, хто хоче знати Божу волю?