Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

УРОК 13

Хто такі піонери?

Хто такі піонери?

Канада

Проповідування від дому до дому

Біблійне вивчення

Особисте вивчення

Слово «піонер» часто вживається стосовно людей, які освоюють нові краї, а також першими прокладають шлях для інших. Ісус був свого роду піонером, оскільки Бог послав його на землю виконувати рятівне служіння і відкрити шлях до спасіння (Матвія 20:28). Сьогодні Свідки Єгови наслідують його, присвячуючи якомога більше часу тому, щоб «робити учнями людей» (Матвія 28:19, 20). Дехто зміг почати служіння, яке ми називаємо піонерським.

Піонер — це повночасний проповідник. Усі Свідки Єгови звіщають добру новину. Однак деякі з них влаштували своє життя так, щоб служити сталими піонерами, проповідуючи щомісяця 70 годин. Аби це було можливо, багато хто працює неповний робочий день. Декотрі проповідники отримують призначення служити спеціальними піонерами у місцевостях, де існує більша потреба у вісниках Царства. Вони проповідують щомісяця 130 або більше годин. Ці піонери ведуть скромне життя і впевнені, що Єгова подбає про їхні потреби (Матвія 6:31—33; 1 Тимофія 6:6—8). Ті, хто не в змозі бути сталим піонером, можуть служити допоміжними піонерами, проповідуючи 30 або 50 годин у місяць.

Піонера спонукує любов до Бога і людей. Подібно до Ісуса, ми усвідомлюємо, що сьогодні багато людей вкрай потребує знань про Бога і його наміри (Марка 6:34). Ми можемо допомогти їм, оскільки маємо знання, які вже тепер дають тверду надію на майбутнє. Любов до ближнього спонукує піонера щедро жертвувати своїм часом і силами, щоб надавати іншим духовну допомогу (Матвія 22:39; 1 Фессалонікійців 2:8). Завдяки такому способу життя піонер зміцняє свою віру, наближається до Бога і відчуває велике щастя (Дії 20:35).

  • Хто такий піонер?

  • Що спонукує декого почати стале піонерське служіння?