Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

УРОК 20

Як Керівний орган діє сьогодні?

Як Керівний орган діє сьогодні?

Керівний орган у першому столітті

Перші християни читають лист від керівного органу

У першому столітті керівним органом була невелика група «апостолів і старійшин», які служили в Єрусалимі. Ці чоловіки приймали важливі рішення щодо діяльності всього збору помазаних християн (Дії 15:2). Вони приходили до одностайних рішень завдяки тому, що обговорювали біблійні принципи і з готовністю піддавалися впливу Божого духу (Дії 15:25). У наші дні Керівний орган наслідує цей приклад.

Ним послуговується Бог для виконання свого наміру. Помазані брати, які служать в Керівному органі, ретельно досліджують Боже Слово і мають великий досвід в організаційних та духовних питаннях. Вони щотижня проводять зустрічі, щоб розглянути потреби нашого міжнародного братства. Як і в першому столітті, біблійні вказівки даються зборам у листах або через роз’їзних наглядачів та інших братів. Завдяки цьому серед усіх служителів Бога панує єдність у поглядах і ділах (Дії 16:4, 5). Керівний орган заохочує вісників брати активну участь у проповідуванні про Царство, наглядає за підготовкою духовної поживи і за призначенням братів на відповідальне становище в християнському зборі.

Він слухається керівництва Божого духу. Члени Керівного органу в усьому шукають керівництва Всевладного Правителя, Єгови, та Голови збору, Ісуса (1 Коринфян 11:3; Ефесян 5:23). Ці чоловіки не вважають себе провідниками Божого народу. Разом з іншими помазаними християнами вони «йдуть за Ягням [Ісусом], хоч би куди воно йшло» (Об’явлення 14:4). Члени Керівного органу дуже вдячні за те, що ми молимося про них.

  • Хто входив до керівного органу в першому столітті?

  • Як сучасний Керівний орган показує, що шукає Божого керівництва?