Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

ІСТОРІЯ 82

Ісус навчає учнів молитись

Ісус навчає учнів молитись

Фарисеї все робили так, щоб справляти враження на інших. Якщо вони робили щось добре, то тільки щоб це помічали інші. Вони молилися в людних місцях, аби всі їх бачили. Фарисеї вчили напам’ять довгі молитви і повторювали їх у синагогах і на вулицях, де їх могли чути. Тож люди дуже здивувались, коли Ісус сказав: «Не моліться так, як фарисеї. Вони думають, що Богові подобається їхнє багатослів’я, але насправді це не так. Молитва — це спілкування між вами та Єговою. Не повторюйте весь час одне і те ж. Єгові подобається, коли ви говорите про свої справжні почуття.

А молитися потрібно так: “Батьку наш, що на небі, нехай освячується твоє ім’я. Нехай прийде твоє Царство. Нехай воля твоя виконується як на небі, так і на землі”». Також Ісус сказав учням, що вони мають молитися про їжу на кожен день, про прощення гріхів та інші особисті справи.

Ісус сказав: «Не припиняйте молитись. Постійно просіть вашого Батька, Єгову, про все добре. Кожен батько хоче дати своїй дитині щось добре. Якщо син просить у вас хліба, чи ви дасте йому камінь? А якщо просить риби, чи дасте йому змію?»

Тоді Ісус пояснив свої слова: «Якщо ви знаєте, як давати своїм дітям добрі дарунки, наскільки ж більше ваш Батько, Єгова, дасть вам святого духу! Треба тільки просити». Чи ти робиш так, як вчив Ісус? Про що ти молишся?

«Невпинно просіть — і отримаєте, шукайте — і знайдете, стукайте — і вам відчинять» (Матвія 7:7)