Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Що таке «останні дні»?

Що таке «останні дні»?

Що таке «останні дні»?

ЧИ ЗАДУМУВАЛИСЯ ви, яким буде ваше майбутнє та майбутнє ваших рідних? Багато людей уважно стежать за новинами, адже події у світі можуть вплинути на їхнє життя. Проте коли ми зважаємо на натхнене Боже Слово, то справді розуміємо значення цих подій. Ще задовго до нашого часу Біблія передрікала не лише теперішній стан справ, але й майбутнє людства.

Ісус Христос, перебуваючи на землі, докладно розповів про Боже Царство (Луки 4:43). Звичайно, люди, які слухали його, хотіли знати, коли прийде це величне Царство. За три дні до того, як Ісуса безпідставно звинуватили і засудили на смерть, учні запитали його: «За якою ознакою можна буде побачити час твоєї присутності [у царській владі] та закінчення цієї системи?» (Матвія 24:3). Ісус відповів, що тільки Бог Єгова точно знає, коли Царство правитиме над землею (Матвія 24:36; Марка 13:32). Все ж Ісус Христос та його учні передбачили певні події, які свідчитимуть про його правління у Царстві.

Розгляньмо очевидний доказ того, що ми живемо в «останні дні» нинішньої системи (2 Тимофія 3:1). Але перед тим звернімо увагу на важливу подію, яка відбулася в невидимій духовній сфері. Ісус Христос став Царем у 1914 році * (Даниїла 7:13, 14). Відразу після того він почав діяти. Біблія розповідає: «Вибухнула на небі війна: Михаїл разом зі своїми ангелами воював проти дракона і його ангелів» (Об’явлення 12:7). «Архангел Михаїл» — це Ісус Христос у своєму небесному становищі * (Юди 9; 1 Фессалонікійців 4:16). А драконом є Сатана Диявол. Чим же закінчилася ця війна для Сатани і його злих ангелів, тобто демонів? Вони були переможені і скинені з неба в околиці землі (Об’явлення 12:9). Тому зраділи «небеса й ті, хто на них перебуває», тобто вірні духовні сини Бога. Однак для людей ця подія не була такою радісною. Чому? У Біблії сказано: «Горе землі... бо до вас зійшов Диявол, який надзвичайно лютує, оскільки знає, що йому залишилось мало часу» (Об’явлення 12:12).

Сатана сильно лютує і тому завдає мешканцям землі горя й страждань. Однак таке горе триватиме недовго, оскільки Сатані «залишилось мало часу». Біблія називає цей період «останніми днями». Ми можемо радіти, адже незабаром земля буде повністю звільнена з-під влади Диявола. Але як нам бути впевненими, що ми живемо в останні дні?

[Примітки]

^ абз. 4 Більше інформації можна знайти у виданій Свідками Єгови книжці «Чого насправді вчить Біблія?», сторінки 218, 219.

[Відомості про ілюстрації, сторінка 2]

COVER: Foreground: © Chris Stowers/Panos Pictures; background: FAROOQ NAEEM/AFP/Getty Images