Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Що принесе нам майбутнє?

Що принесе нам майбутнє?

Що принесе нам майбутнє?

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО ЗНАТИ? Погляд людини на майбутнє впливає на її теперішнє життя. Приміром, ті, хто не має надії на краще, можуть думати: «Їжмо та пиймо, бо завтра і так помремо» (1 Коринфян 15:32). Таке мислення нерідко веде до переїдання, пияцтва та тривог і не приносить внутрішнього миру.

А втім, якби майбутнє залежало тільки від людей, то воно було б зовсім безрадісним. Нині повітря, вода й земля забруднюються, як ніколи раніше. Росте загроза ядерної війни й терористичних атак. По цілому світі мільярди страждають від хвороб та злиднів. Все ж попри це існує вагома підстава надіятись на ліпше.

Людина не в стані точно передбачати майбутнє. А Єгова — це Бог, який звіщає «кінець від початку, і наперед — що не сталося ще» (Ісаї 46:10). Розгляньмо, що Єгова каже про майбутнє.

Що говорить Біблія

Єгова не допустить, щоб земля стала непридатною для життя. У Біблії сказано, що Бог збирається «знищити тих, хто нищить землю» (Об’явлення 11:18). Послуговуючись своїм Царством, тобто небесним урядом, Єгова очистить землю від зла і поверне її до стану, який існував на початку (Буття 1:26—31; 2:8, 9; Матвія 6:9, 10). Наведені нижче біблійні вірші показують, яким буде майбутнє, та описують події, котрі вплинуть на життя кожної людини.

Псалом 46:9, 10: «Ідіть, оглядайте Господні діла,— які руйнування вчинив на землі! Аж до краю землі припиняє Він війни, ламає Він лука й трощить списа, палить огнем колесниці».

Ісаї 35:5, 6: «Тоді-то розплющаться очі сліпим і відчиняться вуха глухим, тоді буде скакати кривий, немов олень, і буде співати безмовний язик, бо води в пустині заб’ють джерелом, і потоки в степу».

Ісаї 65:21, 22: «Доми побудують, і мешкати будуть, і засадять вони виноградники, і будуть їхній плід споживати. Не будуть вони будувати, щоб інший сидів, не будуть садити, щоб інший спожив».

Даниїла 2:44: «Небесний Бог поставить царство, що навіки не зруйнується, і те царство не буде віддане іншому народові. Воно потовче й покінчить усі ті царства, а само буде стояти навіки».

Івана 5:28, 29: «Надходить час, коли всі, хто перебуває в пам’ятних гробницях, почують його [Ісусів] голос і вийдуть».

Об’явлення 21:3, 4: «Бог сам перебуватиме з ними. І він витре кожну сльозу з їхніх очей. І вже не буде ані смерті, ані жалоби, ані голосіння, ані болю. Колишнє минуло».

Як знання з Біблії приносять внутрішній мир

З першого погляду цитовані вище слова можуть здаватись чимось неможливим. Проте ці обіцянки походять не від людей, а від Бога, який «не може говорити неправду» (Тита 1:2).

Якщо ви навчитесь довіряти Божим обітницям і житимете за його законами, то навіть попри найтяжчі випробування збережете внутрішній мир. Війни, злидні, хвороби, проблеми похилого віку чи страх перед смертю не зможуть позбавити вас цього миру. Чому? Тому що ви будете переконані, що Боже Царство усуне всі проблеми.

Як розвинути таку міцну надію на майбутнє? Біблія радить: «Перемінюйтеся — обновлюйте свій розум, щоб особисто переконатися, в чому полягає добра, приємна й досконала Божа воля» (Римлян 12:2). Вам і далі треба шукати доказів того, що біблійним обіцянкам можна довіряти. Не сумнівайтесь, такі зусилля будуть винагороджені. Ніщо в світі, окрім знання Біблії, не принесе вам справжнього душевного миру.

[Ілюстрації на сторінках 8, 9]

Що говорить Боже Слово про майбутнє?

Ісаї 35:5

Ісаї 35:6

Івана 5:28, 29