Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Правдива релігія заохочує дотримуватися високих моральних норм

Правдива релігія заохочує дотримуватися високих моральних норм

ПРАВДИВА релігія благотворно впливає на наше мислення і показує, як нам поліпшувати свою поведінку. Вона підтримує нас у намаганнях чинити правильне і спонукує виявляти найкращі риси. По чому це видно?

Зверніть увагу на слова апостола Павла до християн I століття, які жили в Коринфі (Греція). Мешканці цього стародавнього міста вели вкрай аморальне життя. Павло застерігав: «Ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злоріки, ні хижаки — Царства Божого не вспадкують». Потім Павло додав: «І такими були дехто з вас, але ви обмились, але освятились, але виправдались Іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога» (1 Коринфян 6:9—11, Огієнко). Лише уявіть: завдяки правдивій релігії люди, які не дотримувались жодних моральних норм, очистились і стали праведними служителями Бога.

Однак у Біблії також передрікалось: «Прийде час, коли здорового вчення не будуть триматись, а за своїми бажаннями будуть вибирати собі вчителів, які будуть їм лестити» (2 Тимофія 4:3, Деркач).

А що ви могли б сказати про відомі вам релігії? Чи обстоюють вони високі моральні норми? Чи, навпаки, їхні вчителі применшують важливість біблійних настанов і кажуть те, що лестить людям?

Щоб з’ясувати, чи якась релігія приносить добрі плоди, поміркуйте над поданими нижче запитаннями.

ТЕМА. Шлюб.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Шлюб у всіх хай буде у великій пошані, й ложе незаплямоване; а розпусників і перелюбників судитиме Бог» (Євреїв 13:4, Турконяк).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вимагає, щоб її прихильники офіційно реєстрували свій шлюб?

ТЕМА. Розлучення.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. Коли Ісуса запитали, що може бути підставою для розлучення, він сказав: «Хто дружину відпустить свою не з причини перелюбу, і одружиться з іншою, той чинить перелюб. І хто одружиться з розведеною, той чинить перелюб» (Матвія 19:9, Огієнко).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія бере до уваги слова Ісуса і тільки з причини розпусти дозволяє розлучення і повторне одруження?

ТЕМА. Статева мораль.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Втікайте від розпусти! Всякий гріх, який людина чинить, є поза тілом. А хто займається розпустою — грішить проти власного тіла» (1 Коринфян 6:18, Деркач).

«Їхні жінки змінили природні зносини на протиприродні, так само і чоловіки, лишивши природні зносини з жінкою, запалали своєю пожадливістю один до одного, чинячи ганьбу, чоловіки на чоловіках, і приймаючи на собі самих належну плату свого блуду» (Римлян 1:26, 27, Український Католицький Університет).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вважає гріхом статеві стосунки між особами однієї статі, а також між чоловіком і жінкою, які не є подружжям?

ТЕМА. Нетерпимість до гріховної поведінки серед своїх членів.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Я написав вам не спілкуватися з тим, хто називає себе братом, але є розпусником, або користолюбцем, або ідолопоклонником, або наклепником, або п’яницею, або грабіжником,— з такими навіть не їсти разом» (1 Коринфян 5:11, Турконяк). Що треба робити з тим, хто вважає себе християнином, але вперто грішить? Боже Слово каже: «Виключіть злого з-поміж себе» (1 Коринфян 5:13, Хоменко).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вилучає з-поміж своїх членів осіб, які вперто порушують біблійні норми?

Яка релігія вирізняється з-поміж інших тим, що її члени ревно обстоюють високі моральні норми Біблії?