Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Кінець їх більше не лякає

Кінець їх більше не лякає

Кінець їх більше не лякає

НАПРИКІНЦІ 1970-х Гарі та Карен були впевнені в тому, що кінець світу дуже близький. Вони переїхали з міста у сільську місцевість і почали вести власне господарство, аби ні від кого не залежати. Ця пара прагнула пережити кінець.

Щоб набути потрібних навичок, Гарі та Карен купували книжки, відвідували семінари й курси, а також переймали досвід інших. У них був город і сад, в якому росло 50 карликових фруктових дерев. Вони робили запаси насіння, купували необхідний інвентар, вирощували та зберігали овочі, фрукти, збіжжя тощо. Друг показав їм, як забивати тварин і консервувати м’ясо. Аби мати їжу в разі голоду, Карен навчилась розрізняти їстівні рослини й корінці, що ростуть у лісі. Гарі ж навчився виготовляти пальне з кукурудзи, змайстрував металеву пічку на дровах і побудував дім, який не потребував комунальних послуг.

«Через жахливі події, які в той час відбувались у світі,— говорить Карен,— мені здавалось, що цивілізації скоро кінець». Гарі розповідає: «Разом з іншими молодими людьми я брав участь у русі проти расизму, війни у В’єтнамі та корупції. Але невдовзі розчарувався і почав думати, що людство стоїть на шляху самознищення».

«Якось увечері,— каже Гарі,— в мене з’явилося трохи вільного часу. Я взяв Біблію і прочитав книги від Матвія до Об’явлення. Протягом подальших чотирьох вечорів я знову перечитав ці книги. А зранку п’ятого дня сказав Карен: “Ми живемо в останні дні. Скоро Бог очистить землю, і нам треба знайти людей, які переживуть кінець”». Подружжя почало шукати релігію, котра заохочувала б готуватися до кінця.

Невдовзі до Гарі і Карен прийшли Свідки Єгови та запропонували вивчати Біблію. Вони погодились. Карен пригадує: «Я була в захваті, бо тепер розуміла Боже Слово. Нарешті я знайшла те, що шукала,— правду про кінець світу. З Біблії ми дізнались, що Бог приготував людям прекрасне майбутнє. А найголовніше, я почала розвивати дружбу зі своїм небесним Батьком, Творцем і Владикою всесвіту».

Гарі каже: «Моє життя набуло справжнього змісту. Я все більше й більше прагнув знань з Біблії. Ретельно вивчаючи біблійні пророцтва і докази їхнього сповнення, я переконався у тому, що незабаром Бог почне діяти. Я подумав: “Люди повинні готуватись не до лиха, а до прекрасного життя, яке обіцяє Творець”». З того часу Гарі і Карен впевнено дивляться в майбутнє. Вони більше не мають страху перед кінцем, бо знають, що Бог усуне проблеми, котрі гнітять людство, і відновить на землі рай.

Відтоді як Гарі і Карен почали вивчати Біблію, минуло 25 років. Яким є їхнє життя тепер? Карен розповідає: «Я й далі зміцнюю любов до Бога Єгови і віру в нього, а також допомагаю іншим розвивати з ним стосунки. Ми з Гарі підтримуємо одне одного, зміцнюємо сімейні узи та служимо Богові однодушно. Ми намагаємось бути організованими і вести просте життя. Це допомагає зосереджуватись на потребах інших».

Гарі додає: «Я постійно молюся, щоб прийшло Боже Царство і звільнило людство від проблем. Щоразу коли я іду проповідувати про Боже Царство, то прошу Бога, аби мені вдалося поділитися відсвіжними біблійними думками хоча б з однією людиною. Вже понад 25 років Єгова з любов’ю відповідає на мої молитви. Ми з Карен віримо, що невдовзі Єгова здійснить на землі глобальні зміни. Але кінець нас більше не лякає» (Матвія 6:9, 10; 2 Петра 3:11, 12).

[Ілюстрація на сторінці 9]

Тепер Гарі та Карен охоче діляться з іншими біблійною звісткою, яка несе надію