Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Там хтось є. Але хто?

Там хтось є. Але хто?

Там хтось є. Але хто?

У Європі літня жінка, тримаючи в руках чотки, заходить до церкви і з благоговінням клякає перед статуєю Марії. В Африці сім’я виливає джин біля могили шанованого родича. В Америці молодий чоловік постить і медитує, сподіваючись, що йому з’явиться ангел-хоронитель. В Азії священик спалює предмети з кольорового паперу як жертву духам предків.

ЩО ОБ’ЄДНУЄ цих людей? Усі вони вірять, що в невидимому духовному світі живуть розумні істоти, з якими можна мати зв’язок і які можуть впливати на наше життя. Такі переконання зовсім не дивують, адже існують ще здавна. Дивує те, як по-різному люди уявляють собі цих істот.

Мусульмани поклоняються єдиному Богу — Аллаху *. У християнському світі люди вірять в Бога-Трійцю — Отця, Сина і Святого Духа. Індуси служать численним богам і богиням. Інші люди кажуть, що духи живуть у деяких тваринах, деревах, скелях та річках. Багато хто довіряє книжкам, фільмам і телебаченню, які змальовують ангелів і демонів, привидів і домовиків, богів та богинь.

Оскільки існує так багато суперечливих уявлень про богів і божества, то й погляди про те, як встановити з ними зв’язок, дуже різняться. Логіка підказує, що не всі ці погляди правильні. Поміркуйте над прикладом: перш ніж кудись зателефонувати, треба знати, кому ми дзвонимо, та бути впевненими, що така особа існує і відповість на наш дзвінок. Безглуздо телефонувати до вигаданої особи. А ще гірше, якщо ми натрапимо на якогось шахрая.

Як дізнатись, хто насправді живе в невидимому духовному світі? Біблія дає чітку відповідь на це запитання. Крім того, вона пояснює, з ким треба встановлювати зв’язок і якої відповіді сподіватися. Прочитайте наступні статті. Вас, можливо, здивує біблійне пояснення.

[Примітка]

^ абз. 4 Слово «Аллах» означає «Бог» і не є власним іменем.