Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Визначне пророцтво

Визначне пророцтво

Визначне пророцтво

«Цю добру новину про царство будуть проповідувати по цілій населеній землі на свідчення всім народам, а тоді прийде кінець» (МАТВІЯ 24:14).

УЧЕНІ визнають значимість цього біблійного вірша, адже в ньому згадується про глобальну працю, яка передуватиме грандіозним змінам. Крім того, він вказує на те, чим повинні займатися християни: вони мають оповіщати про подію, яку Ісус назвав «кінцем». Та подія матиме далекосяжні наслідки.

Ці пророчі слова сповняються в наші дні і стосуються також вас. Добра новина розкриває чудову перспективу і водночас містить пересторогу. Усі люди стоять перед вибором: або прийняти Боже Царство, або відкинути його. Вибір, який ви зробите, буде для вас вирішальним.

Зверніть увагу на контекст вищенаведеного вірша. За кілька днів до страти Ісуса учні запитали його про майбутнє. Їх цікавило, коли ж прийде Боже Царство, про яке він так часто навчав. Вони також хотіли більше дізнатись про «закінчення цієї системи» або, як сказано в деяких перекладах Біблії, «кінець світу» (Матвія 24:3, Хом.).

У відповідь Ісус передрік події, які перед кінцем відбуватимуться по цілій землі. Він казав про великі війни, голод, епідемії та сильні землетруси. Ісус також говорив про ріст беззаконня, про фальшивих релігійних учителів, які обманюватимуть людей, і про те, що правдивих християн будуть ненавидіти та переслідувати. Усе це — невтішна звістка (Матвія 24:4—13; Луки 21:11).

А втім, була й добра новина. Перелічивши лиха, Ісус промовив слова, які цитувалися на початку. Упродовж століть вони викликали цікавість та вселяли надію. Люди охоче визнають важливість цього пророцтва, але сперечаються щодо його значення. Що це за добра новина? Що таке Царство? Хто і коли сповнятиме слова Ісуса? Про який кінець він говорив? Подивімось.

[Ілюстрація на сторінках 2, 3]

Копія Вашингтонського рукопису чотирьох Євангелій. Позначений уривок: Матвія 24:14

[Відомості про джерело]

From the book Facsimile of the Washington Manuscript of the Four Gospels in the Freer Collection 1912