Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Ким насправді є Ісус Христос?

Ким насправді є Ісус Христос?

«Як він в’їхав до Єрусалима, ціле місто охопило хвилювання і народ питав: “Хто це такий?” Люди ж з натовпу говорили: “Це Ісус, пророк з Назарета галілейського!”» (МАТВІЯ 21:10, 11).

ЧОМУ ж прибуття Ісуса Христа * в Єрусалим весною 33 року н. е. викликало таке хвилювання? Багато жителів міста чули про Ісуса і його величні діла та розповідали про нього іншим (Івана 12:17—19). А втім, вони й не здогадувались, що серед них був чоловік, чиї слова та вчинки змінять світ і впливатимуть на людство аж до наших днів!

Ось кілька прикладів того, як Ісус вплинув на історію людства.

  • Календар, яким користуються у багатьох частинах світу, веде відлік нашої ери від року, в якому, як думають, народився Ісус.

  • Близько 2 мільярдів людей — приблизно третина людства — називає себе християнами.

  • В ісламі, який налічує понад мільярд прихильників по цілому світі, Ісуса вважають «пророком, більшим від Авраама, Ноя і Мойсея».

  • Чимало Ісусових висловів у тій чи іншій формі увійшли до повсякденної мови. Серед них такі:

    Підстав другу щоку (МАТВІЯ 5:39).

    Прощайте ворогам вашим (МАТВІЯ 5:44).

    Не можна служити двом панам (МАТВІЯ 6:24).

    Не кидай перлів свиням (МАТВІЯ 7:6).

    Стукайте, і вам відчинять (МАТВІЯ 7:7).

    Роби іншим те, що хочеш, аби вони робили тобі (МАТВІЯ 7:12).

Без сумніву, Ісус вплинув на ціле людство. Однак існують різні погляди на те, хто він такий. Тож вас може цікавити: «Ким насправді є Ісус Христос?» Достовірну інформацію про Ісуса можна знайти лише в Біблії. Вона розкриває, звідки походив Ісус, як він жив і чому помер. Коли ви дізнаєтеся правдиві відповіді на ці запитання, ваше життя, як теперішнє, так і майбутнє, може сильно змінитись.

^ абз. 3 «Ісус» — ім’я цього пророка з Назарета. Воно означає «Єгова є спасіння». «Христос» — це титул, який означає «помазанець» і вказує, що Ісус був помазаний, тобто отримав від Бога особливе становище.