Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Чого вчить Боже Слово

Чи Біблія передрікає майбутнє?

Чи Біблія передрікає майбутнє?

У статті розглядаються запитання, які можуть вас цікавити. Тут також наводяться біблійні вірші, котрі містять відповіді на ці запитання. Подані вірші ви знайдете у своїй Біблії. Свідки Єгови радо обговорять їх з вами.

1. Чи біблійні пророцтва чіткі та детальні?

Лише Всемогутній Бог може передбачати майбутнє, вказуючи на найменші подробиці (Амоса 3:7). Наприклад, ще в давнину він передрік, що на землю прийде Месія, тобто Христос. Месія мав бути нащадком Авраама, вірного Богові чоловіка, і стати правителем, який поверне слухняним людям досконале, вільне від хвороб життя (Буття 22:18; Ісаї 53:4, 5). Месія мав народитися у Віфлеємі. (Прочитайте Михея 5:1).

Передречений Месія — це Ісус. Більш як сім століть наперед Біблія провіщала, що його народить незаймана дівчина і він зазнаватиме зневаги. Месія віддасть своє життя за гріхи людей, він буде похований між багатими (Ісаї 7:14; 53:3, 9, 12). Понад п’ять століть наперед Біблія передрікала, що Месія в’їде в Єрусалим на ослі і що його зрадять за 30 срібняків. Кожна подробиця цих пророцтв виконалась. (Прочитайте Захарія 9:9; 11:12).

2. Чи Бог передрікає конкретні дати?

Понад п’ятсот років наперед у Біблії було точно вказано, в якому році з’явиться Месія. Час його приходу вираховувався тижнями-роками, а кожен тиждень тривав 7 років. Мало пройти 7 тижнів і 62 тижні, разом 69 тижнів-років, тобто 483 роки. Коли розпочався відлік тих років? Згідно з Біблією, цей період почався, коли Божий служитель Неемія повернувся в Єрусалим і став відбудовувати місто. Перська історія зазначає, що то було в 455 році до н. е. (Неемії 2:1—5). Ісус охрестився і став Месією через 483 роки, тобто 29 року н. е., як і передрікалося в Біблії. (Прочитайте Даниїла 9:25).

3. Чи виконуються біблійні пророцтва за нашого часу?

Ісус передрік, що в наш час відбуватимуться важливі події. У своїх пророцтвах Ісус підкреслював важливість доброї новини про Боже Царство, яка має принести потіху та полегшення всім, хто любить Бога. Те Царство покладе край нинішній злій системі. (Прочитайте Матвія 24:14, 21, 22).

У біблійних пророцтвах детально описано, що́ відбуватиметься в період закінчення цієї системи. Боже Слово показувало, що доба прогресу не принесе очікуваних результатів, навпаки, люди нищитимуть землю. У світі пануватимуть війни, будуть посилюватися голод, землетруси та епідемії (Луки 21:11; Об’явлення 11:18). Моральні норми зазнаватимуть занепаду. У цей нелегкий час Ісусові послідовники будуть проповідувати добру новину про Боже Царство всім людям. (Прочитайте Матвія 24:3, 7, 8; 2 Тимофія 3:1—5).

4. Яке майбутнє чекає на людство?

Всемогутній Бог обіцяє прекрасне майбутнє для тих, хто вірний йому. Ісус Христос, Месія, разом з вибраними особами правитиме над землею. Вони утворюватимуть небесний уряд, що царюватиме тисячу років. Померлі воскреснуть і матимуть нагоду довести, що бажають жити вічно. Більш того, під правлінням Царства всі стануть цілком здоровими, хвороби і смерть відійдуть у небуття. (Прочитайте Об’явлення 5:10; 20:6, 12; 21:4, 5).

Більше інформації ви знайдете на сторінках 23—25 і 198—201 книжки «Чого насправді вчить Біблія?».