Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Читачі запитують

Чому Свідки Єгови проповідують від дому до дому?

Чому Свідки Єгови проповідують від дому до дому?

▪ Ісус дав наказ своїм послідовникам: «Ідіть та робіть учнями людей з усіх народів... навчаючи їх» (Матвія 28:19, 20). Чи це стосується всіх християн? Ранні Христові учні виконували цей наказ. Наприклад, апостол Петро сказав: «Ісус наказав нам проповідувати народу та давати ґрунтовне свідчення» (Дії 10:42). А ось що написав апостол Павло: «Це мій обов’язок. І горе мені, якби я не проголошував доброї новини» (1 Коринфян 9:16).

Усі християни першого сторіччя, а не лише Павло і Петро, виконували цей наказ. Вони були добре знані за своє проповідування (Дії 5:28—32, 41, 42). Нині Свідки Єгови також стараються виконувати цю працю. Вони проповідують ту саму звістку, яку проповідував Ісус,— звістку про «царство небесне» (Матвія 10:7).

Кому треба проповідувати звістку про Царство? Ісус пояснив своїм учням, що треба проповідувати всюди і всім людям: «Ви... будете моїми свідками... у найвіддаленіших куточках землі» (Дії 1:8). Він навіть сказав, що перед кінцем нинішньої системи «цю добру новину про царство будуть проповідувати по цілій населеній землі на свідчення всім народам» (Матвія 24:14). Тому ранні християни намагалися розмовляти з усіма людьми, а не лише зі знайомими чи невіруючими (Колосян 1:23; 1 Тимофія 2:3, 4). Свідки Єгови також стараються розмовляти з усіма *.

Який найефективніший спосіб проповідувати про Царство? Ісус знав, як донести правду до великої кількості людей, тому посилав своїх учнів у міста й села (Матвія 10:7, 11, 12). Після Ісусової смерті й воскресіння учні продовжували проповідувати «від дому до дому» (Дії 5:42). Вони, як і Христос, проповідували неформально та в людних місцях (Івана 4:7—26; 18:20; Дії 17:17). Свідки Єгови наслідують їхній приклад.

Ісус попередив, що не всі захочуть слухати (Матвія 10:14; 24:37—39). Чи це знеохочує християн проповідувати? Розгляньмо приклад. Уявіть, що ви берете участь у порятунку жертв потужного землетрусу. Чи припините пошуки, знайшовши лише кілька постраждалих? Ні, ви наполегливо шукатимете доти, доки залишатиметься надія знайти бодай ще одну людину. Ісус сказав своїм учням проповідувати доти, доки є надія, що хтось ще відгукнеться на добру новину про Боже Царство (Матвія 10:23; 1 Тимофія 4:16). Свідки Єгови, проповідуючи від дому до дому, виявляють цим любов до Бога і до ближніх, чиє життя залежить від того, чи вони приймуть звістку про Царство (Матвія 22:37—39; 2 Фессалонікійців 1:8).

«Вартова башта» також передає біблійні знання. Коли наступного разу до вас завітають Свідки Єгови, порозмовляйте з ними або напишіть видавцям цього часопису.

[Примітка]

^ абз. 5 Свідки Єгови проповідують у 236 країнах світу. Торік вони присвятили проповідуванню 1,7 мільярда годин і проводили 8,5 мільйонів домашніх біблійних вивчень.