Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Корупція буде знищена!

Корупція буде знищена!

«Надійся на Господа, та держися дороги Його... ти бачитимеш, як понижені будуть безбожні» (ПСАЛОМ 37:34).

ЧИ ВИ, як і багато інших людей, вважаєте, що корупції не уникнути і ніколи повністю не побороти? Якщо так, то вас можна зрозуміти. Протягом історії люди випробовували всі можливі форми правління. Але їм ніколи не вдавалося цілком подолати корупцію. Чи прийде такий час, коли всі люди будуть чесними одні з одними?

На щастя, Біблія ствердно відповідає на це питання! У ній говориться, що невдовзі Бог по всій землі знищить корупцію. Як він це зробить? Через своє Царство — небесний уряд, який повністю змінить нашу землю. Саме про це Царство Ісус навчав молитися своїх послідовників. У молитві, яку деколи називають Господньою молитвою або «Отче наш», Ісус сказав: «Нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя... на землі» (Матвія 6:10, Огієнко).

Про правителя цього Царства, Ісуса Христа, Біблія передрікає: «Визволить він бідаря, що голосить, та вбогого, що немає собі допомоги! Він змилується над убогим та бідним, і спасе душу бідних, від кривди й насилля врятує їхню душу» (Псалом 72:12—14). Зверніть увагу, що Ісус співчуває тим, хто страждає від корупції, і не залишить кривди без покарання! Як же приємно це знати!

Такий співчутливий і могутній Правитель Божого Царства очистить всю землю від корупції. Як саме? Усунувши три причини корупції.

Гріх

Поки що ми всі маємо боротися з гріхом, який підштовхує нас до егоїстичної поведінки (Римлян 7:21—23). Але є добрі люди, які хочуть поводитись правильно. Вони виявляють віру у викупну цінність крові, яку пролив Ісус, і можуть отримати прощення своїх гріхів * (1 Івана 1:7, 9). Такі люди матимуть пожиток від найбільшого вияву любові Бога, про який ми читаємо в Івана 3:16: «Бог так полюбив світ, що віддав свого єдинородного Сина, аби кожен, хто виявляє, що вірить у нього, не був знищений, а отримав життя вічне».

Для вірних людей Бог зробить щось справді чудове. У прийдешньому новому світі він повністю покінчить з гріхом, поступово привівши слухняне людство до досконалості і праведного стану (Ісаї 26:9; 2 Петра 3:13). Вже ніколи гріх не спонукуватиме людей до корупції. Під правлінням Божого Царства вірні люди назавжди звільняться від корупції.

Злий світ, в якому ми живемо

Як це не сумно, але сьогодні багато людей навмисно гноблять тих, хто їх оточує. Вони експлуатують слабких і бідних, а також спонукують інших до корупції. До таких людей звернені біблійні слова: «Хай безбожний покине дорогу свою, а крутій — свої задуми». Якщо вони покаються, Біблія обіцяє, що Бог їх простить, адже «Він пробачає багато» (Ісаї 55:7).

Але Бог буде змушений усунути тих, хто вперто відмовляється змінитися. Під правлінням Божого Царства сповниться біблійна обіцянка: «Надійся на Господа, та держися дороги Його... ти бачитимеш, як понижені будуть безбожні» (Псалом 37:34). Коли не стане злих людей, які не захочуть виправлятися, вірні служителі Бога вже не страждатимуть від корупції.

Сатана Диявол

Сатана Диявол — це найбільш невиправний грішник. Які ж ми вдячні, що Бог Єгова невдовзі обмежить дії Сатани, щоб він не впливав на людей! Зрештою Бог повністю знищить його. Вже ніколи ця зла істота не підбурюватиме людей до корупції.

Щоправда, декому важко повірити в те, що Бог може усунути всі причини корупції. Можливо, ви думаєте: «Чи дійсно Богові під силу зробити такі зміни? Якщо так, чому він досі не зробив цього?» Це хороші запитання, і Біблія дає на них вичерпні відповіді *. Запрошуємо вас дослідити, що говорить Біблія про близьке майбутнє, коли всі форми корупції будуть назавжди знищені.

^ абз. 8 Більше інформації про викупну цінність Ісусової смерті ви знайдете в 5-му розділі книжки «Чого насправді вчить Біблія?». Книжка опублікована Свідками Єгови.