Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

ТЕМА НОМЕРА | ВИ МОЖЕТЕ СТАТИ ДРУГОМ БОГА

Чи ви спілкуєтеся з Богом?

Чи ви спілкуєтеся з Богом?

Близькі друзі спілкуються при кожній нагоді: віч-на-віч або по телефону, за допомогою звичайних та електронних листів або відеозв’язку через Інтернет. Щоб розвинути дружбу з Богом, теж потрібно регулярно спілкуватися з ним. Як це можна робити?

Ми розмовляємо з Єговою, коли молимось до нього. Однак молитися до Бога — це не те саме, що говорити зі своїм однолітком. Нам потрібно усвідомлювати, що ми звертаємось до Найвеличнішої особи у всесвіті — нашого Творця. Тому молитися до Бога треба шанобливо і з глибокою повагою. Щоб наші молитви були для нього приємні, вони мають відповідати певним вимогам. Ось три з них.

По-перше, молитися слід виключно до Бога Єгови, а не до Ісуса, святих чи образı́в (Вихід 20:4, 5). У Біблії чітко сказано: «Завжди з будь-якими проханнями звертайтесь у молитвах і благаннях до Бога, висловлюючи йому також вдячність» (Філіппійців 4:6). По-друге, молитися необхідно в ім’я Божого Сина, Ісуса Христа. Сам Ісус пояснив: «Ніхто не приходить до Батька, якщо не через мене» (Івана 14:6). По-третє, наші молитви мають узгоджуватися з Божою волею. Біблія запевняє: «Хоч би що ми просили згідно з його волею, він слухає нас» (1 Івана 5:14) *.

Друзі спілкуються при кожній нагоді

Звичайно, дружба не буде тривалою, якщо завжди говорить хтось один. Так само як друзі обмінюються думками, ми теж повинні не лише говорити, а й дозволяти Богові промовляти до нас і слухати його. Чи ви знаєте, як Бог промовляє до нас?

У наш час Єгова «говорить» через своє писане Слово, Біблію (2 Тимофія 3:16, 17). Чому так можна сказати? Уявіть, що ви отримали листа від близького друга. Коли ви читаєте цей лист, то немов чуєте, що́ говорить ваш друг, хоча його і немає поряд. Подібно, коли ви читаєте Біблію, то дозволяєте Єгові промовляти до вас. Джина, про яку згадувалось у першій статті з цієї серії, ділиться: «Якщо я хочу, щоб Бог вважав мене своїм другом, то повинна досліджувати його “лист” — Біблію. Щодня читаючи її, я наближаюсь до нього». Чи ви теж кожного дня читаєте Боже Слово, Біблію, і дозволяєте Єгові промовляти до вас день у день? Так ви розвинете міцну дружбу з ним.

^ абз. 5 Більше інформації про те, як наближатися до Бога у молитві, міститься в 17-му розділі книжки «Чого насправді вчить Біблія?». Книжка опублікована Свідками Єгови.