Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

ТЕМА НОМЕРА | БЕЗЦІННИЙ ПОДАРУНОК ВІД БОГА

Як показати свою вдячність за викуп?

Як показати свою вдячність за викуп?

«Нас спонукує Христова любов... Помер він за всіх, щоб усі, хто живе, жили вже не для себе, а для того, хто за них помер і воскрес» (2 Коринфян 5:14, 15).

ПОДАРУНОК, тим більше особливий, має спонукувати до вдячності. На цьому наголошував Ісус. Одного разу він зцілив десятьох чоловіків від тяжкої хвороби, яка в той час була невиліковною. Лише один з них «повернувся, голосно прославляючи Бога». Ісус запитав: «Хіба не всі 10 очистились? Де ж інші 9?» (Луки 17:12—17). Цей випадок показує, наскільки швидко люди схильні забувати добро, яке їм зробили.

Викуп — безцінний подарунок, йому немає рівних. Тож як ви можете показати свою вдячність за те, що Бог зробив для вас?

  • Набувайте знань про Бога. Те, що було заплачено викуп, ще не означає, що всі люди гарантовано отримають вічне життя. У молитві до Бога Ісус сказав: «Мати вічне життя означає добре знати тебе, єдиного правдивого Бога, і посланого тобою Ісуса Христа» (Івана 17:3). Уявіть собі таку ситуацію: ви дізналися, що один чоловік врятував вам життя, коли ви були ще дитиною. Мабуть, ви захочете більше довідатися про нього і про те, чому він це зробив. Бог Єгова, який подбав про викуп, аби врятувати вам життя, хоче, щоб ви не просто знали про нього, але й розвинули з ним близькі стосунки. У Біблії сказано: «Наблизьтесь до Бога, і він наблизиться до вас» (Якова 4:8).

  • Виявляйте віру у викуп. «Хто виявляє, що вірить у Сина, той має вічне життя» (Івана 3:36). Виявляти віру означає діяти. Тож, якщо ви хочете показати, що вірите у викуп, вам треба щось робити (Якова 2:17). Що саме? Аби отримати користь від подарунка, його треба прийняти. Це стосується і дару викупу. Щоб показати, що ви приймаєте цей дар, дізнавайтеся, чого Бог очікує від вас, і слухайтесь його *. Моліться до Бога і просіть у нього прощення, щоб мати чисте сумління. І будьте впевнені, що викуп є запорукою вічного миру, безпеки і добробуту для всіх, хто виявляє у нього віру (Євреїв 11:1).

  • Приходьте на Спомин смерті Ісуса. Ісус започаткував Спомин, щоб ми пригадували собі про його жертву. Про відзначання цієї щорічної події Ісус сказав: «Чиніть це на спомин про мене» (Луки 22:19). Цього року Свідки Єгови відзначатимуть Спомин у вівторок, 11 квітня, після заходу сонця. Програма триватиме близько години і включатиме промову, в якій буде пояснено, що́ смерть Ісуса означає для нас сьогодні і які благословення вона принесе в майбутньому. У минулому році по цілому світі на Спомин смерті Ісуса Христа прийшло близько 20 мільйонів осіб. Сердечно запрошуємо вас приєднатися до нас і своєю присутністю на цій важливій події виразити вдячність за безцінний подарунок Бога.

^ абз. 7 Ви отримаєте знання про Бога і наблизитесь до нього, якщо будете вивчати його Слово, Біблію. Для цього зверніться до Свідків Єгови або завітайте на сайт www.pr418.com.