Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Людина може жити вічно на землі

Людина може жити вічно на землі

ЯК БУЛО Б ЧУДОВО НІКОЛИ НЕ ВМИРАТИ! Творець пообіцяв, що ми будемо жити вічно тут, на землі. Однак багато кому важко в це повірити. Одні кажуть: «Усі ми рано чи пізно помремо — такий закон життя». Інші сподіваються жити вічно, але не на землі. На їхню думку, отримати вічне життя можна тільки після смерті, коли підеш до неба. А що думаєте ви?

Перш ніж визначитися з відповіддю, розгляньте, як Біблія відповідає на такі три запитання: скільки насправді має жити людина з уваги на її унікальний потенціал? З яким наміром Бог створив землю і людей? Чому люди стали помирати?

УНІКАЛЬНІСТЬ ЛЮДСЬКОЇ ПРИРОДИ

Ми відрізняємось від усіх інших живих істот, яких Бог створив на землі. Біблія розповідає, що лише людина була створена на «образ» Бога і його «подобу» (Буття 1:26, 27). Що це означає? Людина була наділена такими ж рисами, які посідає Бог, наприклад любов’ю і почуттям справедливості.

Крім того, люди мають здатність мислити, а також вроджене відчуття добра і зла та прагнення пізнавати Бога. Нас захоплює неосяжність Всесвіту, дива природи, ми насолоджуємося живописом, музикою, поезією. А найважливіше, люди мають потребу поклонятися Творцеві. З огляду на все це, людину і всі інші живі створіння розділяє нездоланна прірва.

Як ви думаєте, чи Бог наділив би людину такими унікальними рисами і практично безмежним потенціалом їх розвивати, якби вона мала жити лише кілька десятків років? Безперечно, унікальність людини свідчить про те, що Бог створив її для вічного життя тут, на землі.

ЯКИМ БУВ БОЖИЙ НАМІР

Існує думка, що в Божий намір не входило, щоб люди жили вічно на землі: вони перебувають тут лише тимчасово, Бог їх випробовує, щоб визначити, хто з них достойний піти на небо і жити з ним вічно. У такому випадку Бог був би винен у тому, що на землі стільки зла. Але це суперечить самій сутності Бога. У Біблії про нього сказано: «Всі його дороги справедливі. Він — Бог вірний, він ніколи не поводиться несправедливо. Він праведний і правдивий» (Повторення Закону 32:4).

Біблія ясно показує, з яким наміром Бог створив землю: «Небеса належать Єгові, а землю він дав синам людським» (Псалом 115:16). Справді, створюючи землю для людей, Бог подбав, щоб на цій прекрасній планеті вони мали все необхідне для змістовного вічного життя (Буття 2:8, 9).

“Небеса належать Єгові, а землю він дав синам людським” (Псалом 115:16)

У Біблії також розповідається, з яким наміром Бог створив людей. Першій людській парі він дав таке доручення: «Наповнюйте землю. Оволодівайте нею і пануйте... над усіма живими створіннями, що рухаються по землі» (Буття 1:28). Адам і Єва отримали чудове завдання дбати про землю, перетворюючи її на райський сад. З цього видно, що вони і їхні нащадки мали вічно жити на землі, а не на небі.

ЧОМУ ЛЮДИ ПОМИРАЮТЬ?

Біблія також пояснює, чому люди помирають. У ній розповідається, як в Едемі один з Божих духовних синів, пізніше за свій бунт названий Сатаною Дияволом, спробував зірвати виконання Божого наміру. Ось як це сталося.

Сатана підбурив наших прабатьків, Адама і Єву, разом з ним повстати проти Бога. Цей бунтар стверджував, що Бог приховав від них щось добре — що він позбавив їх права самим встановлювати норми добра і зла. Люди перейшли на бік Сатани і відвернулися від Бога. Як наслідок, через деякий час сталося те, про що говорив Бог — Адам з Євою померли. Вони втратили можливість жити вічно в Раю на землі (Буття 2:17; 3:1—6; 5:5).

Люди і сьогодні страждають від наслідків бунту Адама і Єви. У Божому Слові говориться: «Через одного чоловіка [Адама] у світ увійшов гріх, а через гріх — смерть, і так смерть поширилась на всіх людей» (Римлян 5:12). Люди помирають тому, що успадкували гріх та смерть від наших прабатьків, а не тому, що таким був заздалегідь визначений незбагненний план Бога.

ВИ МОЖЕТЕ ЖИТИ ВІЧНО НА ЗЕМЛІ

Бунт в Едемі не розладнав намір Бога: те, що він задумав для людей і для землі, виконається. Досконала любов і почуття справедливості спонукали Бога знайти спосіб звільнити людей від оков успадкованого гріха і смерті. Апостол Павло пояснив: «Плата за гріх — смерть, а дар від Бога — вічне життя завдяки Христу Ісусу, нашому Господу» (Римлян 6:23). З любові Бог «віддав свого єдинородного Сина [Ісуса Христа], аби кожен, хто виявляє, що вірить у нього, не загинув, а отримав вічне життя» (Івана 3:16). Ісус охоче віддав своє життя як викуп, щоб повернути все, що було втрачено з вини Адама a.

Незабаром Бог виконає свою обіцянку, і земля стане раєм. Ви зможете жити в цьому раю, якщо послухаєтеся Ісусової поради: «Входьте вузькими ворітьми, бо широкі ворота і простора дорога ведуть до знищення, і багато хто входить ними. Натомість вузькі ворота й тісна дорога ведуть до життя, і мало хто знаходить її» (Матвія 7:13, 14). Ваше майбутнє у ваших руках. Тож яким буде ваш вибір?

a Більше інформації про викуп і його значення для кожного з нас ви знайдете в 27-му уроці книжки «Будьте щасливі тепер і завжди!». Книжка видана Свідками Єгови, її можна безкоштовно завантажити на www.pr418.com.