Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Коли прийде кінець? Що казав Христос

Коли прийде кінець? Що казав Христос

З попередньої статті ми дізналися, що, коли Біблія говорить про кінець світу, мова йде не про кінець землі або людства, а про кінець зіпсутого світу і всіх, хто його підтримує. А чи повідомляє Біблія, коли мають відбутися ці зміни?

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ДВА ТВЕРДЖЕННЯ, ЯКІ СКАЗАВ ІСУС ХРИСТОС:

«Пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години» (МАТВІЯ 25:13)

«Будьте насторожі, пильнуйте, бо не знаєте, коли настане визначений час» (МАРКА 13:33)

Отже, жодна людина на планеті не знає, коли цей світ прийде до свого кінця. Але Бог знає, він навіть визначив конкретний день і годину, коли має настати кінець (Матвія 24:36). А чи можемо ми якось дізнатись, наскільки близько ця дата? Так, можемо. У розмові з учнями Ісус перелічив події, які мали свідчити про наближення кінця.

ПОДІЇ, ЯКІ СВІДЧАТЬ ПРО КІНЕЦЬ

Ці події мали бути ознакою «закінчення цього віку». Ісус сказав: «Повстане народ на народ і царство на царство, в одному місці за іншим буде голод і відбуватимуться землетруси» (Матвія 24:3, 7). Він також передрік епідемії (Луки 21:11). Чи бачите ви сповнення слів Ісуса?

У наш час землю спустошують війни, голод, землетруси і страшні хвороби. Наприклад, у 2004 році в Індійському океані стався потужний землетрус і цунамі, внаслідок чого загинуло коло 225 000 людей. А пандемія COVID-19 за три роки забрала 6,9 мільйона життів по цілому світі. Саме такі події, за словами Ісуса, мали вказувати на близький кінець цього світу.

«ОСТАННІ ДНІ»

Період перед кінцем Біблія називає «останніми днями» (2 Петра 3:3, 4). У 2 Тимофія 3:1—5 зазначається, що останні дні будуть відзначатися різким занепадом моралі. (Дивіться супровідну інформацію  «Перед самим кінцем світу».) Чи ви постійно стикаєтеся з егоїстичними, жадібними, агресивними і бездушними людьми? Це ще один доказ того, що ми живемо за крок до кінця світу.

Скільки триватимуть останні дні? Згідно з Біблією, вони триватимуть «мало часу». Після цього Бог знищить тих, «хто нищить землю» (Об’явлення 11:15—18, примітка; 12:12).

НЕВДОВЗІ ЗЕМЛЯ СТАНЕ РАЄМ!

Бог уже встановив день і годину, коли він покладе край цьому злому світу (Матвія 24:36). Але він «не хоче, щоб хтось був знищений» (2 Петра 3:9). Навпаки, Бог дуже хоче, щоб ми пережили кінець цього світу і жили в новому світі, коли вся земля стане раєм. Тому він дає людям нагоду дізнатися про його норми і дотримуватися їх.

Бог організував всесвітню програму навчання, щоб допомогти людям дізнатися, яким вимогам треба відповідати, щоб жити під правлінням його Царства. А Ісус передрік, що добру новину про Царство будуть проповідувати «по цілій населеній землі» (Матвія 24:14). Свідки Єгови по всьому світі витрачають мільярди годин, щоб проповідувати добру новину і навчати людей з Біблії. Ісус казав, що це масштабне проповідування охопить всю землю, а тоді прийде кінець.

Тож правління людей ось-ось закінчиться. І добра новина полягає в тому, що ви можете пережити знищення цього світу і насолоджуватися життям на райській землі, яку пообіцяв Бог. Але що для цього потрібно? Відповідь ви дізнаєтеся з наступної статті.

Пророцтво Ісуса про «останні дні» дає нам підстави для надії