Пређи на садржај

Близу је крај кривој религији!

Близу је крај кривој религији!

Вест Краљевства бр. 37

Порука за цео свет

Близу је крај кривој религији!

▪ Шта је крива религија?

▪ Како ће јој доћи крај?

▪ Како ће тај догађај утицати на вас?

Шта је крива религија?

Да ли сте огорчени због злодела почињених у име религије? Када видите како су они који тврде да служе Богу умешани у тероризам и корупцију и учествују у ратовима, да ли то вређа ваш осећај за правду? Зашто је, како се стиче утисак, религија корен многих проблема?

Кривицу не сноси целокупна религија, већ крива религија. Исус Христ, религиозна личност коју многи поштују, указао је на то да су дела криве религије лоша, баш као што „лоше дрво доноси безвредан плод“ (Матеј 7:15-17). Какав плод доноси крива религија?

Крива религија...

МЕША СЕ У РАТОВЕ И ПОЛИТИКУ: „У Азији, као и у другим деловима света, религиозне вође дрско искоришћавају верска осећања људи како би се докопали још веће моћи“, наводи се у часопису Asiaweek. Резултат тога је описан следећим речима: „Прети опасност да светом завлада тотални хаос.“ Један уважени религиозни вођа из Сједињених Држава изјавио је: „Требало би убити терористе пре него што они поубијају друге.“ Шта је он предложио? „Побијте их све, у име Господа.“ Насупрот томе, у Библији стоји: „Ако неко каже: ’Ја волим Бога‘, а мрзи свог брата, лажљивац је“ (1. Јованова 4:20). Исус је чак рекао: „Волите своје непријатеље“ (Матеј 5:44). Колико религија чији чланови учествују у ратовима можете навести?

НАУЧАВА ЛАЖНЕ ДОКТРИНЕ: Већина религија научава да је душа или дух невидљиви део човека који надживљава смрт тела. Путем овог учења, многе религије искоришћавају своје чланове, наплаћујући молитве које се упућују за душе преминулих. Међутим, Библија научава нешто сасвим друго: „Душа која греши, она ће умрети“ (Језекиљ 18:4). „Живи су свесни тога да ће умрети, а мртви нису свесни ничега“ (Проповедник 9:5). Исус је научавао да ће мртви ускрснути — што је непотребно ако човек има бесмртну душу (Јован 11:11-25). Да ли ваша религија заступа веровање у бесмртну душу?

ТОЛЕРИШЕ ПОЛНИ НЕМОРАЛ: У западним земљама, неке цркве постављају хомосексуалце за свештенике и покушавају да утичу на владе да законом дозволе бракове међу припадницима истог пола. Чак и цркве које осуђују неморал толеришу религиозне вође које сексуално злостављају децу. Међутим, шта Библија научава? Она јасно каже: „Не заваравајте се! Ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни мушкарци који се упуштају у неприродне односе, ни мушкарци који лежу с мушкарцима... неће наследити Божје краљевство“ (1. Коринћанима 6:9, 10). Да ли су вам познате неке религије које толеришу полни неморал?

Каква је будућност религија које доносе лош плод? Исус је упозорио: „Свако дрво које не доноси добар плод сече се и баца у ватру“ (Матеј 7:19). Заиста, крива религија ће бити уништена! Међутим, како ће се то десити и када? Одговор нам пружа једна пророчанска визија забележена у библијској књизи Откривење, у 17. и 18. поглављу.

Како ће кривој религији доћи крај?

Замислите следећу сцену. Блудница седи на леђима страшне звери. Звер има седам глава и десет рогова (Откривење 17:1-4). Кога представља та блудница? Она има моћ „над краљевима земаљским“. Обучена је у пурпур, користи ка̂д и веома је богата. Осим тога, њеним спиритистичким поступцима ’заведени су сви народи‘ (Откривење 17:18; 18:12, 13, 23). Библија нам помаже да разумемо да та блудница представља нешто што је религиозне природе и што постоји широм света. Она не представља неку одређену религију, већ све религије које доносе лош плод.

Звер коју блудница јаше представља светске политичке силе a (Откривење 17:10-13). Крива религија седи на леђима ове политичке звери, покушавајући да утиче на њене одлуке и да контролише правац њеног кретања.

Међутим, ускоро ће се одиграти један невероватан догађај. „Десет рогова које си видео и звер — они ће замрзети блудницу и опустошиће је и оголити. И појешће њено месо и спалиће је ватром“ (Откривење 17:16). Политичке силе ће направити један страшан, неочекиван потез — напашће криву религију, а затим је и потпуно уништити! Шта ће их навести да ураде тако нешто? Библијска књига Откривење објашњава: ’Бог им је у срце ставио да изврше његову замисао‘ (Откривење 17:17). Сам Бог ће позвати криву религију на одговорност због свих подлости које је починила у његово име. Поступајући у складу са својом савршеном правдом, користиће њене политичке љубавнике као средство путем ког ће извршити пресуду.

Шта треба да радите ако не желите да вас снађе оно што ће задесити криву религију? „Изађите из ње, народе мој“, позива Божји гласник (Откривење 18:4). Заиста, сада је време да се бежи из криве религије! Али, где можете побећи? Сигурно не у атеизам, пошто је његова будућност такође црна (2. Солуњанима 1:6-9). Једино сигурно уточиште јесте права религија. Како је можете препознати?

Како препознати праву религију

Који добар плод треба да доноси права религија? (Матеј 7:17).

Права религија...

ПОЗНАТА ЈЕ ПО ЉУБАВИ: Праве Божје слуге „нису део света“, не деле их разлике у раси и култури и ’воле један другога‘ (Јован 13:35; 17:16; Дела апостолска 10:34, 35). Не само што не убијају једни друге, већ су чак спремни и да један за другог дају живот (1. Јованова 3:16).

ДРЖИ СЕ БОЖЈЕ РЕЧИ: Права религија не научава „предања“ нити „људске заповести“, већ своја учења темељи на Божјој Речи, Библији (Матеј 15:6-9). Зашто? Зато што је ’све Писмо надахнуто од Бога и корисно за поучавање, за укоравање, за поправљање‘ (2. Тимотеју 3:16).

ЈАЧА ПОРОДИЧНЕ ВЕЗЕ И УНАПРЕЂУЈЕ ВИСОКА МОРАЛНА МЕРИЛА:

Права религија учи мужеве да „воле своје жене као своје тело“, помаже женама да ’дубоко поштују своје мужеве‘ и учи децу да ’слушају своје родитеље‘ (Ефешанима 5:28, 33; 6:1). Осим тога, они којима је поверен ауторитет морају бити узор у погледу морала (1. Тимотеју 3:1-10).

Да ли нека религија удовољава овим мерилима? У књизи Holocaust Politics, објављеној 2001, стоји: „Да је више људи живело у складу са оним што Јеховини сведоци проповедају и практикују, холокауст је могао бити спречен и ниједан геноцид више не би погодио свет.“

Заиста, Јеховини сведоци у 235 земаља не само што проповедају библијска морална мерила већ и живе по њима. Подстичемо вас да се обратите Јеховиним сведоцима да вам помогну да сазнате шта Бог очекује од вас како бисте на прихватљив начин могли да га обожавате. Сада је време да предузмете акцију. Немојте одлагати. Близу је крај кривој религији! (Софонија 2:2, 3).

Ако бисте желели да сазнате нешто више о библијској поруци коју преносе Јеховини сведоци, слободно се обратите на доле наведену адресу.

□ Без икакве обавезе, желим да добијем брошуру Бдите!

□ Молим вас да ступите са мном у контакт ради бесплатног проучавања Библије.

[Фуснота]

a Ради детаљнијег објашњења ове теме, видети књигу Откривење — близу је величанствени врхунац!, коју су издали Јеховини сведоци.

[Истакнути текст на 3. страни]

Крива религија има моћ „над краљевима земаљским“

[Истакнути текст на 3. страни]

„Изађите из ње, народе мој“