Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Хвала вам за вашу велику љубав према људима“

„Хвала вам за вашу велику љубав према људима“

„Хвала вам за вашу велику љубав према људима“

ОД ДОПИСНИКА ПРОБУДИТЕ СЕ! ИЗ РУСИЈЕ

◼ Једна скупштина Јеховиних сведока у Чити, граду на истоку Сибира, користила је школску учионицу за своје састанке док се нису преселили у нову Дворану Краљевства. Пошто су Сведоци редовно чистили и одржавали учионицу и били љубазни и учтиви, директори школе су тој скупштини упутили писмо захвалности.

У њему је између осталог писало: „Хвала вам за вашу велику љубав према људима, која је очигледна сваком ко вас сретне, као и за ваше мисионарске и хуманитарне активности посвећене свим људима. Увек ћемо се радо сећати како смо сарађивали с вама током свих ових година. Показали сте да су они који верују у Бога пристојни, савесни, љубазни и надасве људи који имају циљеве, веру и сврху живота.“ Јеховини сведоци цене ове речи.

◼ Отприлике 5 500 километара западно од Чите, градска управа Санкт Петербурга организовала је једну посебну свечаност на коју је позвала и представника руске подружнице Јеховиних сведока. Из ког разлога? Сваке године, након што се снег отопи, тамошњи Сведоци учествују у сакупљању смећа које се накупи дуж 60 километара пута недалеко од подружнице. У знак захвалности за такав друштвенокористан рад један званичник је свечано уручио захвалницу представнику подружнице. Публика је одушевљено аплаудирала. Занимљиво је што су неки из публике који нису Сведоци брзо исправили водитеља свечаности када је погрешно изговорио Божје име, Јехова, што показује да су упознати и с Божјим именом и с Јеховиним сведоцима.

Божје име им је познато првенствено захваљујући служби проповедања Јеховиних сведока, којих у Русији има око 150 000. Њихов циљ је да и даље показују „велику љубав према људима“ тако што ће утешну поруку из Библије преносити свима који желе да је чују (Матеј 22:39).

[Слика на 29. страни]

Захвалница коју је добила подружница у Русији