Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Шта је Судњи дан?

Зашто ће људи бити радосни током Судњег дана?

У библијска времена, Бог је користио судије да би избављао свој народ од оних који су били неправедни према њима (Судије 2:18). Библија каже да ће током Судњег дана људи бити радосни, јер ће Јехова, Судија целе земље, окончати сву неправду коју човечанство данас подноси. (Прочитајте Псалам 96:12, 13 и Исаију 26:9.)

Бог је поставио Исуса за судију и живима и онима који су умрли. Он ће праведно судити (Дела апостолска 10:42; 17:31). Многи су умрли а да нису упознали Бога. Током Судњег дана, Исус ће их вратити у живот како би и они могли да упознају и заволе истинитог Бога. (Прочитајте Дела апостолска 24:15.)

Зашто ће Судњи дан трајати хиљаду година?

Умрли ће ускрсавати током тог хиљадугодишњег периода (Откривење 20:4, 12). Требаће им времена да упознају Бога, сазнају шта он очекује од њих и почну да живе у складу с тим. Библија показује да ће се људима судити на основу онога што буду радили након ускрсења, а не на основу онога што су раније радили, као што се углавном верује. (Прочитајте Римљанима 6:7.)

У Библији се спомиње и дан суда који ће изненада доћи, и то пре хиљадугодишњег Судњег дана. Као што је објашњено у уводним чланцима овог часописа, о доласку тог дана говори се као о доласку краја. Тада ће Бог уништити све зле, безбожне људе (2. Петрова 3:7). Зато треба да дамо све од себе да докажемо да волимо Бога. (Прочитајте 2. Петрову 3:9, 13.)