Пређи на садржај

30. ЈАНУАР 2017.
ЕРИТРЕЈА

Још један Сведок у Еритреји преминуо након пуштања из затвора

Још један Сведок у Еритреји преминуо након пуштања из затвора

Тсехаје Тесфамаријам преминуо је у Асмари 30. новембра 2016. Он је пуштен из затвора 10. септембра 2015, јер му је здравље било озбиљно нарушено, а у затвору није добио одговарајуће лечење и негу. Рођен је 1941. у Нефасити, у Еритреји. Оженио се 1973. са Хагосом Кебреаб с којом има четири ћерке и три сина. Он се крстио као Јеховин сведок 1958.

Господин Тесфамаријам је из непознатих разлога ухапшен у јануару 2009. и од тада се налазио у затвору Мејтир. Од 5. октобра 2011. до августа 2012, он и још 24 Сведока који су се налазили у истом затвору били су затворени у челичном објекту допола укопаном у земљу. Такви објекти су служили за посебно кажњавање. Након што су преживели несносне летње врућине са недовољно хране и воде, здравље неколицине њих било је озбиљно нарушено.

Услед последица оваквог мучења, Мисгина Гебретинсае и Јоханес Хајле преминули су у затвору Мејтир, а Кахсај Меконен и Гојтом Гебрекристос преминули су након што су били ослобођени. Господин Тесфамаријам је још једна жртва оваквог терора.