Пређи на садржај

21. МАРТ 2023.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Деценија редизајнираног веб-сајта JW.ORG – 3. део

Допринос служби проповедања

Деценија редизајнираног веб-сајта JW.ORG – 3. део

У прва два дела ове серије било је речи о објављивању дигиталних публикација и видео-материјала на веб-сајту jw.org, као и о томе како браћа путем њега добијају најновије вести о браћи и сестрама широм света. Тема последњег дела је како веб-сајт jw.org пружа допринос проповедању добре вести широм света.

Језици. Када је веб-сајт редизајниран августа 2012, почетна страница је била доступна на 139 језика. До августа 2014, када смо имали акцију са трактатом којим се рекламирао наш сајт, број језика је порастао на 500. То је укључивало и 22 знаковна језика. Данас се његов садржај преводи на више од 1 070 језика, укључујући преко 100 знаковних језика.

Правовремени чланци. У октобру 2019, почетна страница веб-сајта је измењена. Она сада садржи велику слику која указује на водећи чланак, као и три сличице које воде на још три чланка. Захваљујући том дизајну, много је лакше користити те информације у служби проповедања. С временом је Одељење за писање и Одељење за графички дизајн радило на томе да направи више таквих водећих чланака и слика како би почетна страница увек садржавала неку актуелну тему. На пример, на почетној страници су се појављивали чланци о пандемији, рату у Украјини и избегличкој кризи.

Доступност информација о Јеховиним сведоцима. Постојање веб-сајта jw.org омогућава заинтересованим особама да нађу тачне информације о нашој организацији и активностима. Путем њега могу ступити у контакт с Јеховиним сведоцима у свом крају уколико желе више информација. На пример, једна глува жена је проучавала Библију са Сведоцима док је ишла у школу, али се онда преселила и изгубила контакт с њима. Хтела је да настави курс али нико од Сведока није долазио на њена врата. Онда се сетила нашег веб-сајта, отишла на њега и попунила онлајн захтев да је неко посети. За само неколико дана, две специјалне пионирке су дошле на њена врата. Наставила је да проучава са њима и почела редовно да присуствује састанцима. Крстила се и сада поучава о Јехови своје троје деце. Она каже: „Захвална сам Јехови што имамо веб-сајт јер да нисам попунила тај онлајн захтев ко зна колико би времена прошло док не бих случајно наишла на Сведоке.“

Проповедање се све више убрзава и зато је дивно знати да ће се Јеховина организација увек трудити да имамо све што нам је потребно да бисмо испратили пораст (Исаија 60:22).

  • Број преузетих видеа сваког месеца

  • Број посета сваког месеца

  • Излажење новог лога jw.org, март 2013.

  • Веб-сајт доступан на неким знаковним језицима, јул 2014.

  • Редизајнирање почетне странице да би била још привлачнија, октобар 2019.

  • Излажење књиге Буди срећан заувек!, јануар 2022.