Vrati se na sadržaj

21. MART 2023.
VESTI IZ SVETA

Decenija redizajniranog veb-sajta JW.ORG – 3. deo

Doprinos službi propovedanja

Decenija redizajniranog veb-sajta JW.ORG – 3. deo

U prva dva dela ove serije bilo je reči o objavljivanju digitalnih publikacija i video-materijala na veb-sajtu jw.org, kao i o tome kako braća putem njega dobijaju najnovije vesti o braći i sestrama širom sveta. Tema poslednjeg dela je kako veb-sajt jw.org pruža doprinos propovedanju dobre vesti širom sveta.

Jezici. Kada je veb-sajt redizajniran avgusta 2012, početna stranica je bila dostupna na 139 jezika. Do avgusta 2014, kada smo imali akciju sa traktatom kojim se reklamirao naš sajt, broj jezika je porastao na 500. To je uključivalo i 22 znakovna jezika. Danas se njegov sadržaj prevodi na više od 1 070 jezika, uključujući preko 100 znakovnih jezika.

Pravovremeni članci. U oktobru 2019, početna stranica veb-sajta je izmenjena. Ona sada sadrži veliku sliku koja ukazuje na vodeći članak, kao i tri sličice koje vode na još tri članka. Zahvaljujući tom dizajnu, mnogo je lakše koristiti te informacije u službi propovedanja. S vremenom je Odeljenje za pisanje i Odeljenje za grafički dizajn radilo na tome da napravi više takvih vodećih članaka i slika kako bi početna stranica uvek sadržavala neku aktuelnu temu. Na primer, na početnoj stranici su se pojavljivali članci o pandemiji, ratu u Ukrajini i izbegličkoj krizi.

Dostupnost informacija o Jehovinim svedocima. Postojanje veb-sajta jw.org omogućava zainteresovanim osobama da nađu tačne informacije o našoj organizaciji i aktivnostima. Putem njega mogu stupiti u kontakt s Jehovinim svedocima u svom kraju ukoliko žele više informacija. Na primer, jedna gluva žena je proučavala Bibliju sa Svedocima dok je išla u školu, ali se onda preselila i izgubila kontakt s njima. Htela je da nastavi kurs ali niko od Svedoka nije dolazio na njena vrata. Onda se setila našeg veb-sajta, otišla na njega i popunila onlajn zahtev da je neko poseti. Za samo nekoliko dana, dve specijalne pionirke su došle na njena vrata. Nastavila je da proučava sa njima i počela redovno da prisustvuje sastancima. Krstila se i sada poučava o Jehovi svoje troje dece. Ona kaže: „Zahvalna sam Jehovi što imamo veb-sajt jer da nisam popunila taj onlajn zahtev ko zna koliko bi vremena prošlo dok ne bih slučajno naišla na Svedoke.“

Propovedanje se sve više ubrzava i zato je divno znati da će se Jehovina organizacija uvek truditi da imamo sve što nam je potrebno da bismo ispratili porast (Isaija 60:22).

  • Broj preuzetih videa svakog meseca

  • Broj poseta svakog meseca

  • Izlaženje novog loga jw.org, mart 2013.

  • Veb-sajt dostupan na nekim znakovnim jezicima, jul 2014.

  • Redizajniranje početne stranice da bi bila još privlačnija, oktobar 2019.

  • Izlaženje knjige Budi srećan zauvek!, januar 2022.