Vrati se na sadržaj

Brat Aleksandar Nikolajev nakon što je pušten iz zatvora sa suprugom Jevgenijom i njihovo petoro dece, kao i Jevgenijinom majkom

21. SEPTEMBAR 2023.
RUSIJA

Brat Aleksandar Nikolajev pušten iz zatvora u Rusiji

Brat Aleksandar Nikolajev pušten iz zatvora u Rusiji

Dana 19. septembra 2023, brat Aleksandar Nikolajev je nakon skoro dve godine pušten iz zatvora u Rusiji. Srdačno su ga dočekali supruga Jevgenija i njihovo petoro dece, kao i mnogobrojni suvernici.

Početkom 2021, policajci i pripadnici Federalne službe bezbednosti izvršili su pretres doma porodice Nikolajev. Aleksandar je optužen i osuđen za to što je razgovarao o Bibliji sa porodicom i prijateljima.

Pre nego što je uhapšen, Aleksandar je rekao šta mu pomaže da ostane veran Bogu: „Shvatio sam da me strah od ljudi i nesigurnost mogu sprečiti da trezveno razmišljam. Zato se iz sve snage borim protiv takvih osećanja. Molim se Jehovi da mi pomogne da se više uzdam u njega i on mi daje snagu.“

Srećni smo što je Aleksandar sada na slobodi i što je ponovo zajedno sa svojom porodicom. Nema sumnje da se Jehova raduje svojim vernim slugama koje su hrabre i verne njemu kad doživljavaju nepravdu (Psalam 149:4).