1 УРОК

Какви хора са Свидетелите на Йехова?

Какви хора са Свидетелите на Йехова?

Дания

Тайван

Венецуела

Индия

Познаваш ли Свидетели на Йехова? Някои от нас може да са твои съседи, колеги или съученици. Или може би си разговарял с някои от нас за Библията? Кои в действителност сме ние, и защо споделяме с другите нашите вярвания?

Ние сме обикновени хора. Сред нас има хора с най–различен произход и социално положение. Някои преди са били членове на различни религии, а други не са вярвали в Бога. Преди да станем Свидетели обаче, сме отделили време да изследваме внимателно ученията на Библията. (Деяния 17:11) Съгласили сме се с наученото и след това сме взели лично решение да се покланяме на Бог Йехова.

Извличаме полза от изучаването на Библията. Подобно на всички други хора и ние трябва да се борим с проблеми и със собствените си слабости. Но като прилагаме библейските принципи в ежедневието си, се радваме на значително по–добър живот. (Псалм 128:1, 2) Това е една от причините, поради които споделяме с другите хубавите неща, които сме научили от Библията.

Живеем според библейските ценности. Ценностите, на които се учим от Библията, ни помагат да живеем добре, да се отнасяме с уважение към другите и да бъдем честни и мили. Библейските принципи създават пълноценни и продуктивни членове на обществото и насърчават към сплотени семейства и здрав морал. Тъй като сме убедени, че „Бог не проявява пристрастие“, ние сме част от едно международно духовно братство, в което няма расови и политически бариери. Въпреки че сме обикновени хора, съставяме уникален народ. (Деяния 4:13; 10:34, 35)

  • В какъв смисъл Свидетелите на Йехова са като другите хора?

  • Какви ценности придобиват Свидетелите от изучаването на Библията?