Ще вършиш ли волята на Йехова?

Ще вършиш ли волята на Йехова?

Благодарим ти, че отдели време да изследваш тази брошура, за да опознаеш Свидетелите на Йехова като народ, да научиш за нашата дейност и да видиш организацията ни в действие. Надяваме се, че тя ти е помогнала да стигнеш до заключението, че сме хората, които вършат волята на Йехова днес. Насърчаваме те да продължаваш да опознаваш Бога, да споделяш наученото с членовете на семейството си и редовно да общуваш с нас на нашите християнски събрания. (Евреи 10:23–25)

Ще установиш, че колкото повече научаваш за Йехова, толкова повече се убеждаваш, че той те обича. Това ще те подтикне да правиш всичко по силите си да проявяваш в замяна любовта си към него. (1 Йоан 4:8–10, 19) Но как можеш да покажеш, че имаш такова желание чрез начина си на живот? Защо спазването на Божиите морални стандарти е от полза за тебе? И какво ще ти помогне да искаш да вършиш Божията воля заедно с нас? Онзи, който изучава Библията с тебе, ще се радва да обсъдите отговорите на тези въпроси, така че ти и семейството ти да „останете в Божията любов, ... водеща до вечен живот“. (Юда 21)

Насърчаваме те да продължаваш да напредваш по пътя на истината чрез изучаването на изданието: „Останете в Божията любов“