Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

«Vos manteniu ferms en la meua paraula»

«Vos manteniu ferms en la meua paraula»

«Vos manteniu ferms en la meua paraula»

«Si vos manteniu ferms en la meua paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat vos farà lliures.» (JOAN 8:31, 32)

A què es referia Jesús? Al dir «la meua paraula» Jesús es referia al que ell ensenyava. Tot i això, va explicar que les seues ensenyances provenien d’una font superior: «El Pare mateix que m’ha enviat, m’ha manat què havia de dir i de predicar» (Joan 12:49). En una oració al seu Pare del cel, Jehovà, ell va reconéixer: «La teua paraula és la veritat». Per això, quan ensenyava, a sovint citava el que Déu li havia dit als seus servents en el passat (Joan 17:17 TNM; Mateu 4:4, 7, 10). Llavors, com es mantenen ferms en la paraula de Jesús els cristians verdaders? Acceptant la Paraula de Déu, la Bíblia, com l’única font de «la veritat» i la màxima autoritat en qüestió de creences i normes de conducta.

L’exemple dels primers cristians. L’apòstol Pau —el cristià que més cartes bíbliques va escriure— sentia el mateix respecte que Jesús per la Paraula de Déu. Ell va afirmar: «Tota l’Escriptura és inspirada per Déu i útil» (2 Timoteu 3:16). A més, a tot aquell que ensenyava en la congregació, se li va dir que havia d’estar «fermament adherit a la doctrina autèntica que és conforme a l’ensenyament rebut» (Titus 1:7, 9). També els va advertir als cristians: «Mireu que ningú no vos enlluerne amb especulacions sàvies: són purs miratges basats en tradicions humanes, en els poders que dominen aquest món, i no en Crist» (Colossencs 2:8).

Qui fa hui en dia lo mateix? En la Constitución dogmática sobre la divina revelación, aprovada pel Vaticà en 1965 i citada en el Catecismo de la Iglesia Católica, s’indica que «l’Església no trau exclusivament de l’Escriptura la certesa de tot el que és revelat. I així les dos [la Sagrada Tradició i la Sagrada Escriptura] s’han de rebre i respectar amb el mateix esperit de devoció». En la revista Maclean’s, una ministra religiosa de Toronto (Canadà) deia: «Per què hauríem de guiar-nos per una veu innovadora de fa 2.000 anys? Nosaltres també tenim idees magnífiques, però perden força a l’haver de basar-les sempre en les ensenyances de Jesús i les Escriptures».

La New Catholic Encyclopedia diu dels testimonis de Jehovà: «Consideren que la Bíblia és l’única base de les seues creences i de les seues normes de conducta». No fa molt un home del Canadà va interrompre a una testimoni que estava presentant-se i li va dir: «Ja sé qui sou». I assenyalant la Bíblia de la dona va dir: «El llibre que portes en la mà és el vostre senyal d’identitat».