Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

COM S’UTILITZEN LES DONACIONS

Treballs de socors de 2021: Continuem ajudant els nostres germans

Treballs de socors de 2021: Continuem ajudant els nostres germans

1 DE GENER DE 2022

 Durant l’any de servici 2021, a el món ha continuat patint els efectes de la pandèmia de la COVID-19. Com s’explicava en l’article «Ajuda mundial per a una pandèmia global», es destinaren milions d’euros per a ajudar en esta pandèmia i es formaren més de 950 Comités de Socors.

 Mentres la pandèmia continuava causant molt de sofriment, van haver altres desastres naturals i causats per l’home que van afectar els nostres germans per tot el món. El Comité de Coordinadors de la Junta Directiva va aprovar que es destinaren 8 milions de dòlars b (aprox. 7,9 milions d’euros) per a socórrer els germans en més de 200 desastres, a més de l’ajuda que s’havia donat per a la COVID-19. Analitzem com s’han utilitzat les donacions per a ajudar els germans afectats en dos desastres recents.

L’erupció del volcà Nyiragongo

 El 22 de maig de 2021, el volcà Nyiragongo (República Democràtica del Congo) va entrar en erupció. La lava va destruir cases, escoles i depòsits d’aigua. Però eixe no era l’únic perill. Dies després de l’erupció, la cendra tòxica del volcà va arribar a la ciutat de Goma on es van registrar desenes de xicotets terratrèmols. Es va donar l’orde a més de la mitat de la ciutat per a que evacuara. Centenars de milers van fugir, alguns d’ells creuaren la frontera cap a Ruanda.

El comité de socors local repartix porridge en una Sala del Regne.

 Entre els que van ser evacuats, hi havia uns 5.000 testimonis de Jehovà. Les cases d’alguns van ser destruïdes per causa de l’erupció, mentres que les d’altres van ser saquejades al quedar-se buides. Els comités de Socors, tant de Ruanda com de la República Democràtica del Congo, van cooperar per a coordinar l’ajuda. Un dels comités de la sucursal del Congo informa: «A pesar de la situació caòtica de la ciutat i abans de donar l’orde d’evacuació, el comité ja havia començat a distribuir menjar, aigua, llançols i roba». Un comité de socors va instaŀlar tendes de campanya, va distribuir mascaretes i va explicar com reduir el risc de contraure la COVID-19 i el còlera en un poble on hi havia més de 2.000 germans.

Es pesen sacs de menjar abans de distribuir-los als germans necessitats.

 Només tres mesos després del desastre, els nostres germans havien distribuït més de sis tones d’arròs, sis tones de farina de dacsa, tres tones d’oli per a cuinar i tres tones d’aigua. Per a estalviar donacions, la sucursal va organitzar la compra de menjar en grans quantitats a nivell local en comptes de comprar menjar de fora.

 Una germana que va perdre la casa degut a l’erupció diu: «Estàvem desfets per la pena». Però després de rebre l’ajuda física i espiritual que necessitava la seua família, va dir: «Gràcies a Jehovà tenim tot el que necessitem. Hem vist que amb la seua ajuda la nostra càrrega és més fàcil de suportar».

La crisi econòmica de Veneçuela

 Veneçuela ja porta molts anys patint grans problemes econòmics, per això els nostres germans estan afrontant situacions molt difícils, falta de menjar i un augment de la delinqüència. No obstant, l’organització de Jehovà continua ajudant-los.

Es carreguen sacs d’arròs per a distribuir-los en diferents parts de Veneçuela.

 Durant el passat any de servici, es van utilitzar més d’1,5 milions de dòlars (aprox. 1,3 milions d’euros) per a comprar i enviar menjar i sabó als qui més ho necessitaven. La sucursal de Veneçuela informa: «No és gens fàcil transportar 130 tones de menjar per tot el país i fer que arribe als germans que més ho necessiten. Comprem els productes en grans quantitats i de temporada, perquè aixina aconseguim preus més baixos. Després, utilitzem el transport que siga més econòmic». També, per a assegurar-se que els aliments no es llancen a perdre, els germans envien productes que tarden en caducar.

Degut a la falta de combustible i de vehicles disponibles, alguns germans jóvens van viatjar 18 kilòmetres en bicicleta per a repartir el menjar a les seues congregacions.

 Leonel, un membre del Comité de Socors de Veneçuela, disfruta molt de la seua assignació. Ell diu: «Coŀlaborar en labors de socors és molt especial. Este privilegi m’ha donat les forces des que la meua estimada dona va faltar degut a la COVID-19. Esta assignació em manté ocupat i em sent útil de poder ajudar els meus germans necessitats. He vist de primera mà com Jehovà complix la seua promesa de no abandonar el seu poble».

 Un germà que havia coŀlaborat en un comité de socors en el passat i que després va ser ell qui va rebre ajuda, diu: «Esta volta era jo el que necessitava que m’ajudaren. La meua dona i jo no només vam rebre el que necessitàvem en sentit material, sinó que també ens van ajudar a mantindre la calma. Ens van cuidar, consolar i també animar».

 Alguns desastres ocorren de sobte o amb molt poc marge per a estar preparats. Però l’organització de Jehovà normalment és capaç d’obtindre i distribuir subministres d’emergència ràpidament. Tot açò és possible gràcies a les donacions que es fan l’obra mundial, moltes de les quals es realitzen a través dels mètodes descrits en donate.pr418.com. Moltes gràcies per la vostra generositat.

a L’any de servici 2021 va començar l’1 de setembre de 2020 i va acabar el 31 d’agost de 2021.

b En este article totes les xifres es referixen a dòlars nord-americans.