Salta al contingut

SINGAPUR

En presó per la seua fe | Singapur

En presó per la seua fe | Singapur

Huit testimonis de Jehovà jóvens estan en la presó en Singapur per la seua objecció de consciència a fer el servici militar. Quatre d’ells, després de complir una primera condemna, estan complint-ne una segona per mantindre la seua decisió. El govern de Singapur considera que fer el servici militar és obligatori i no reconeix el dret a l’objecció de consciència. Per això, estos jóvens no tenen possibilitat d’apel·lar contra les seues condemnes.

Quan un jove complix 18 anys, és cridat a files. Si es nega per raons de consciència, el tanquen en un campament militar durant un període de fins a 12 mesos. Passat este temps, és alliberat i obligat immediatament a posar-se un uniforme i a rebre entrenament militar. Si es torna a negar, ha de comparéixer de nou davant d’un tribunal militar i és condemnat a una pena de fins a 18 mesos de presó. Per tant, els Testimonis jóvens que es neguen a realitzar el servici militar per raons de consciència s’enfronten a dos condemnes consecutives de presó, que juntes poden arribar fins a 30 mesos.

Singapur es nega a complir les directrius de l’ONU

Durant molt de temps, les Nacions Unides han animat els estats membres a «reconéixer l’objecció de consciència a fer el servici militar com un exercici legítim del dret a la llibertat de pensament, consciència i religió, reconegut per la Declaració Universal de Drets Humans». Encara que Singapur és un estat membre de les Nacions Unides des de 1965, ha expressat el seu desacord respecte a este assumpt. En una carta amb data del 24 d’abril de 2002 i dirigida a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, un oficial del govern de Singapur va dir que «si les creences o accions d’algú van en contra [del dret a la defensa nacional], ha d’imposar-se el dret de l’Estat a protegir la seguretat nacional». I va deixar clara la seua postura a l’escriure: «No reconeixem l’objecció de consciència al servici militar com un dret universal».

Línia del temps

  1. 18 d’octubre de 2024

    Hi ha un total de huit testimonis de Jehovà en presó per objecció de consciència.

  2. 24 d’abril de 2002

    Un oficial del govern confirma que Singapur no reconeix el dret a l’objecció de consciència.

  3. Febrer de 1995

    Augmenten els arrestos i la repressió contra els testimonis de Jehovà de Singapur.

  4. 8 d’agost de 1994

    El Tribunal Suprem de Singapur rebutja l’apel·lació presentada pels Testimonis.

  5. 12 de gener de 1972

    El govern de Singapur elimina els testimonis de Jehovà del registre oficial.