Per què els Testimonis de Jehovà som neutrals en assumptes polítics?
Els Testimonis de Jehovà ens mantenim neutrals en assumptes polítics per raons religioses que es basen en el que ensenya la Bíblia. No participem en plataformes ciutadanes ni en cap acció per a canviar governs. Tampoc votem a partits polítics ni proposem candidats al govern ni ocupem cap càrrec polític. Creiem que la Bíblia dóna raons de pes per fer-ho, com les següents:
Seguim l’exemple de Jesús, qui va rebutjar un càrrec polític. Va ensenyar als seus deixebles a no ser “part del món” i va deixar clar que no haurien de participar en assumptes polítics (Joan 6:15; 17:14, 16 [en Evangelis de Joan F. Mira]; 18:36; Marc 12:13-17).
Som lleials al Regne de Déu, del qual Jesús va dir: “Aquesta bona nova del Regne serà anunciada per tota la terra, perquè tots els pobles en reben un testimoni” (Mateu 24:14). Som neutrals en assumptes polítics per tot el món, inclús en el país a on vivim, perquè representem el Regne de Déu i ens encarreguem de proclamar que vindrà (2 Corintis 5:20; Efesis 6:20).
Ser neutrals ens permet predicar les bones notícies lliurement a gent de qualsevol ideologia política. Intentem demostrar per fets i paraules que confiem que el Regne resoldrà els problemes del món (Salm 56:11).
Som una germandat unida lliure de divisions polítiques (Colossencs 3:14; 1 Pere 2:17). Al contrari, les religions que es mesclen en política dividixen els seus seguidors (1 Corintis 1:10).
Respectem els governs. Encara que no prenem part en assumptes polítics, respectem l’autoritat dels governs en els quals vivim. Això és el que mana la Bíblia: “Que tots se sotmeten a les autoritats que tenen el poder” (Romans 13:1). Obeïm les lleis, paguem els impostos i cooperem amb els esforços del govern pel benestar dels ciutadans. No participem en cap intent per a subvertir el govern establit. Seguim el consell d’orar “pels reis i per tots els qui tenen autoritat”, especialment quan pensen en prendre decisions que podrien afectar la nostra llibertat religiosa (1 Timoteu 2:1, 2).
També respectem el dret que té cadascú de prendre la seua decisió en assumptes polítics. Per exemple, deixem que la gent vote a qui vullga i no interferim en les eleccions.
És la nostra neutralitat un concepte modern? No. Els apòstols i els cristians del segle I també es van mantindre neutrals davant de les autoritats governamentals. El llibre Beyond Good Intentions (Més que bones intencions) menciona: “Encara que creien que era la seua obligació honrar les autoritats, els primers cristians no participaven en assumptes polítics”. De manera pareguda, el llibre On the Road to Civilization (De camí a la civilització) diu que “els cristians rebutjaven càrrecs polítics”.
La nostra neutralitat política posa en perill la seguretat nacional? No. Els governs no tenen perquè tindre’ns por, som gent de pau. Un informe del 2001 de l’Acadèmia Nacional de les Ciències d’Ucraïna va comentar sobre la nostra neutralitat política: “Hui en dia, a alguns no els agrada la posició dels Testimonis de Jehovà sobre la neutralitat. Esta va ser la raó principal per la qual règims totalitaris, com els nazis i els comunistes, els van acusar”. A pesar de tot, sota el règim comunista els testimonis “obeïen les lleis ciutadanes, eren honrats i treballaven desinteressadament en les granges col·lectives i plantes industrials. No suposaven cap amenaça per al règim comunista”. De la mateixa manera, hui en dia, les creences i pràctiques dels Testimonis de Jehovà “no debiliten la seguretat i la integritat de cap estat”, va concloure l’informe.