Gå direkte til indholdet

Bror Sergej Filatov

2. MARTS 2020
GLOBALE NYHEDER

Jehovas Vidne på Krim afventer dom

Jehovas Vidne på Krim afventer dom

Den 5. marts 2020 forventes det at distriktsdomstolen i Dsjankojskij på Krim afsiger dom i sagen mod bror Sergej Filatov. Anklageren kræver at han bliver idømt syv år i et topsikret fængsel. Bror Filatov er det første Jehovas Vidne på Krim der bliver dømt efter den russiske straffelov.

Som tidligere nævnt i en nyhedsartikel blev bror Filatov anholdt under en af de største ransagninger vores brødre og søstre har været udsat for i de senere år. Den 10. oktober 2017 mødtes en gruppe venner i bror Filatovs hjem for at studere Bibelen og synge Rigets sange. Betjente fra den russiske efterretningstjeneste (FSB) optog i al hemmelighed mødet. Lidt mere end et år senere, om natten den 15. november 2018, stormede omkring 200 betjente otte af Jehovas Vidners hjem i området. Mere end 35 politibetjente ransagede bror Filatovs hus, og halvdelen af dem var bevæbnede specialstyrker. Bror Filatov blev afhørt og derefter løsladt.

Bror Sergej Filatov og hans hustru, Natalja, har fire børn, hvoraf to af dem er mindreårige. Mens bror Filatov venter på afgørelsen i sin sag, beder vi for at han og hans familie vil blive ved med at søge tilflugt hos Jehova, i fuld tillid til at han vil hjælpe dem i disse svære tider. – Salme 46:1.