Gå direkte til indholdet

Fra venstre: Bror Konstantin Basjenov, hans hustru, Snesjana, og søster Vera Solotova

21. SEPTEMBER 2020
RUSLAND

Bror Konstantin Basjenov, hans hustru og en 73-årig søster i Rusland risikerer at blive dømt skyldige

Bror Konstantin Basjenov, hans hustru og en 73-årig søster i Rusland risikerer at blive dømt skyldige

Domsafsigelse

Den 25. september 2020 a vil Jelisovskij Distriktsdomstol i regionen Kamtjatka afsige dom i sagen mod bror Konstantin Basjenov, hans hustru, Snesjana, og søster Vera Solotova. Anklageren har krævet at bror og søster Basjenov skal have en bøde på 600.000 rubler (cirka 50.000 kroner), og at søster Solotova skal have en bøde på 400.000 rubler (cirka 33.000 kroner).

Profiler

Konstantin Basjenov

  • Født: 1977 (i Petropavlovsk-Kamtjatskij, Kamtjatka-regionen)

  • Baggrund: Den ældste af fire søskende. Har arbejdet som mekaniker og har undervist på en teknisk skole. Kan godt lide at fiske.

  • Blev i 2001 gift med Snesjana, som også var lærer. De har en datter, der hedder Elisabeth. Familien tjener Jehova sammen.

Snesjana Basjenova

  • Født: 1977 (på øen Sjikotan, Sakhalin oblast)

  • Baggrund: Voksede op i en eneforsørgerfamilie. Elsker børn og var glad for at undervise de små klasser i skolen. Må i øjeblikket ikke arbejde med børn og unge på grund af sigtelsen mod hende.

  • Hendes bedstemor lærte hende om Gud og hvordan man beder til ham. Det hjalp hende til at få kærlighed til Gud og Bibelen.

Vera Solotova

  • Født: 1946 (Jelisovo, Kamtjatka-regionen)

  • Baggrund: Voksede op i en stor familie. Blev i 1966 gift med Juri Solotov. De har to børn. Hun er pensioneret bogholder. Kan godt lide at vandre, stå på ski og skøjte.

  • Søgte i mange år efter Gud og undersøgte flere forskellige religioner. Er dybt taknemmelig over at have lært at Gud er retfærdig og elsker mennesker. Hendes mand blev aldrig et af Jehovas Vidner, men han var imponeret over den positive indflydelse Bibelen havde på hende.

Sagen

Den 19. august 2018 ransagede politiet tre hjem der tilhører nogle af vores brødre og søstre i byen Jelisovo. Der blev arresteret 11 brødre og søstre, og de blev afhørt i timevis. Senere blev otte af vores brødre og søstre løsladt. Men myndighederne sigtede bror Basjenov, hans hustru og søster Solotova. De blev sendt til et midlertidigt varetægtsfængsel. Da der var gået to dage, blev søstrene løsladt, men en dommer afgjorde at bror Basjenov skulle forblive varetægtsfængslet. Han blev løsladt otte dage senere.

Vi beder til at bror og søster Basjenov og søster Solotova vil blive ved med at stole helt på Jehova mens de venter på deres dom. Gennem Bibelen forsikrer Jehova os om at han vil give dem der er loyale mod ham, glæde og fred, og at de vil være ‘fulde af håb fordi den hellige ånd giver dem kraft’. – Romerne 15:13.

a Datoen kan blive ændret