Gå direkte til indholdet

Fra venstre: Bror Stanislav Kim og bror Nikolaj Polevodov foran retssalen i oktober 2019

31. JANUAR 2020
RUSLAND

Bror Stanislav Kim og bror Nikolaj Polevodov bliver retsforfulgt ved to russiske domstole, og den første dom forventes afsagt 4. februar 2020

Bror Stanislav Kim og bror Nikolaj Polevodov bliver retsforfulgt ved to russiske domstole, og den første dom forventes afsagt 4. februar 2020

Den 4. februar 2020 forventes det at Sjelesnodorosjnij Distriktsdomstol i byen Khabarovsk afsiger dom i sagen mod bror Stanislav Kim og bror Nikolaj Polevodov. Anklagemyndigheden har krævet at begge brødre bliver idømt tre års fængsel i en interneringslejr. Begge brødre er også involveret i en anden sag ved en anden domstol i samme by.

Bror Kim og bror Polevodov blev anholdt den 10. november 2018. Den dag var mere end 50 brødre og søstre fra Khabarovsk samlet på en café de havde lejet, for at spise og hygge sig sammen. Det var ikke et religiøst møde. Kort efter at de var ankommet til caféen, brød en stor flok politibetjente og efterforskere ind og anholdt alle de tilstedeværende. Bror Kim og bror Polevodov blev sammen med bror Vitalij Sjuk varetægtsfængslet i mere end to måneder, hvorefter de tilbragte adskillige måneder i husarrest.

Dommen der forventes afsagt den 4. februar, omhandler kun bror Kim og bror Polevodov, der er under anklage fordi de deltog i sammenkomsten. Derudover har myndighederne rejst samlet tiltale mod bror Kim, bror Polevodov og bror Sjuk samt tre søstre der også var med på caféen. I denne sag er bror Kim og bror Polevodov anklaget for at have arrangeret sammenkomsten. Det er endnu ikke fastlagt hvornår der vil blive afsagt dom i sagen.

Bror Kims og bror Polevodovs situation er unik eftersom de er under tiltale i to straffesager på samme tid. Myndighederne har valgt ikke at slå de to sager sammen, så nu er brødrene tvunget til at møde op ved to forskellige domstole i Khabarovsk.

Begge brødre er gift og har hjemmeboende børn. Vi ved at Jehova gennem sin hellige ånd fortsat vil beskytte vores kære brødre og deres familiers hjerte og sind så de kan forblive trofaste under prøvelser. – Filipperne 4:7.