Gå direkte til indholdet

Fra venstre: Bror Roman Marejev, bror Anatolij Marunov og bror Sergej Tolokonnikov med sin kone, Marija

10. FEBRUAR 2023 | OPDATERET: 14. JULI 2023
RUSLAND

UPDATE – BRØDRE FÆNGSLET | Tre brødre bliver retsforfulgt i Moskva

UPDATE – BRØDRE FÆNGSLET | Tre brødre bliver retsforfulgt i Moskva

Den 12. juli 2023 fandt Savjolovskij Distriktsdomstol i Moskva bror Roman Marejev, bror Anatolij Marunov og bror Sergej Tolokonnikov skyldige. De blev idømt fængselsstraffe på henholdsvis fire et halvt år, seks et halvt år og fem år. Anatolij blev ført direkte i forvaring fra retssalen. Roman og Sergej var allerede tilbageholdt.

Profiler

Hvor er vi taknemmelige for de troshelte vi har i Roman, Anatolij og Sergej. Og vi har fuld tillid til at uanset hvad vi kommer ud for, behøver vi ikke at være bange, for Jehova er med os. – Salme 23:4.

Tidslinje

  1. 20. oktober 2021

    Myndighederne foretager ransagninger i otte hjem der tilhører Jehovas Vidner i Moskva-området. Der indledes straffesager mod Roman, Anatolij og Sergej, og de bliver anklaget for at have organiseret en ekstremistisk organisations aktiviteter og overtalt andre til at deltage i dens aktiviteter. Alle tre brødre bliver tilbageholdt

  2. 22. oktober 2021

    Roman og Sergej bliver varetægtsfængslet. Anatolij bliver sat i husarrest

  3. 17. juni 2022

    Retssagen begynder

a Mens artiklen her blev skrevet, var bror Tolokonnikov varetægtsfængslet, og det var derfor ikke muligt at få en personlig kommentar fra ham. Søster Pankova har beholdt sit pigenavn.