Gå direkte til indholdet

Fra venstre: Bror Ilkham Karimov, bror Konstantin Matrasjov, bror Vladimir Mjakusjin og bror Ajdar Julmetjev

19. MAJ 2021
RUSLAND

UPDATE | Brødre i Tatarstan er taknemmelige for Jehovas kærlige hjælp mens de er for retten

UPDATE | Brødre i Tatarstan er taknemmelige for Jehovas kærlige hjælp mens de er for retten

Den 2. september 2022 afviste højesteretten i republikken Tatarstan bror lkham Karimov, Konstantin Matrasjov, Vladimir Mjakusjin og Ajdar Julmetjevs appel. De skal ikke i fængsel på nuværende tidspunkt.

Den 16. december 2021 kendte byretten i Naberesjnyje Tjelny i republikken Tatarstan Ilkham, Konstantin, Vladimir og Ajdar skyldige. Ilkham og Konstantin fik begge en betinget fængselsdom på 30 måneder. Vladimir og Ajdar fik betingede domme på henholdsvis 37 måneder og 33 måneder.

Profiler

Ilkham Karimov

  • Født: 1981 (Jomboy, Usbekistan)

  • Baggrund: Er oplært som glaspuster. Havde flere jobs for at støtte sin familie i Usbekistan økonomisk. Immigrerede til Rusland i 2000. I 2001 bad han en dag Gud om hjælp. Dagen efter mødte han Jehovas Vidner og begyndte at studere Bibelen. Blev døbt i 2004. I 2012 giftede han sig med Julija

Konstantin Matrasjov

  • Født: 1988 (Prokopjevsk)

  • Baggrund: Da han var ung, døde hans far. Arbejder som mekaniker. Forsørger sin mor, som blev et af Jehovas Vidner da han var otte år gammel. Blev interesseret i Bibelens budskab om et dejligt håb for fremtiden. Blev døbt i 2018

Vladimir Mjakusjin

  • Født: 1987 (Nisjnekamsk)

  • Baggrund: Blev uddannet som ingeniør. Arbejder som ledende ingeniør i produktionen af elektriske dele til biler. Sætter pris på den visdom, enkelhed og logik der er i Bibelen. Blev døbt i 2013. Blev gift med Svetlana i 2017

Ajdar Julmetjev

  • Født: 1993 (Nisjnekamsk)

  • Baggrund: Studerede musik og uddannede sig til mekaniker. Arbejder som sælger og mekaniker. Begyndte at studere efter han havde set hvordan Bibelens principper havde hjulpet hans forældre. Blev døbt i 2012. Blev gift med Albina i 2013. Nægtede at udføre militærtjeneste på grund af sin bibeloplærte samvittighed. Udførte i stedet for alternativ civil tjeneste

Sagen

Den 27. maj 2018 ransagede FSB-agenter i Tatarstan ti af Jehovas Vidners hjem og varetægtsfængslede Ilkham, Konstantin, Vladimir og Ajdar. De var alle varetægtsfængslet i over 160 dage inden de blev sat i husarrest.

Selvom de ikke længere sidder i husarrest, er de alle kommet på Ruslands liste over “ekstremister”, og retten har besluttet at de ikke må forlade regionen. Det har betydet at deres bankkonti er blevet indefrosset, og at de har svært ved at finde arbejde.

Når Ajdar tænker tilbage på sin varetægtsfængsling, siger han: “Jeg kunne huske virkelig, virkelig mange bibelvers. ... Jehova hjalp med mig at huske så mange ting som jeg højst sandsynligt aldrig selv ville kunne have husket.”

Da Konstantin ankom til det sted hvor han skulle varetægtsfængsles, var han nervøs. Men han begyndte hurtigt at lede efter muligheder for at dele sin tro med retspersonale, vagter, andre indsatte, politifolk og fængselsinspektører. Han siger: “Da jeg var varetægtsfængslet, havde jeg mulighed for at aflægge et større vidnesbyrd end da jeg ikke var varetægtsfængslet. Det var ligesom apostlen Paulus skrev i Filipperne 1:12, 13: ‘Brødre, nu ønsker jeg at I skal vide at den situation jeg er i, faktisk har ført til at den gode nyhed har fremgang, for det er blevet almindeligt kendt for hele prætorianergarden og alle de andre at jeg er i lænker på grund af Kristus.’”

Vladimir værdsatte virkelig den hjælp han fik af brødre og søstre. Han siger: “Min kone fortalte mig at mange venner ofte gav hende penge så hun kunne købe dagligvarer og sende dem til mig. Fængslet havde en grænse for hvor meget man måtte modtage hver måned, og den grænse nåede jeg ofte.”

Ilkham forklarer hvordan hans forhold til Jehova blev styrket. Han siger: “Retssagen gjorde at jeg kom endnu tættere på min himmelske Far. Jeg har større tillid til ham og stoler mere på ham end jeg nogensinde har gjort. Mine bønner til Jehova er blevet længere, mere indholdsrige og inderlige.”

Vi er helt sikre på at disse brødre og deres familier vil blive velsignet for deres “gudhengivenhed og alvor” under disse retssager. – 1. Timotheus 2:2.