Gå direkte til indholdet

Forfølgelsen af vores brødre og søstre i visse områder i regionerne Donetsk og Lugansk i det østlige Ukraine har taget til. En rigssal i Lugansk blev plyndret, vandaliseret og sat i brand den 30. maj 2018.

15. OKTOBER 2018
UKRAINE

Folkerepublikken Donetsk forbyder Jehovas Vidner

Folkerepublikken Donetsk forbyder Jehovas Vidner

Den 26. september 2018 erklærede den øverste domstol i Folkerepublikken Donetsk trossamfundet Jehovas Vidner for “ekstremistisk” og forbød dermed vores aktiviteter. Hverken statsanklageren, der stod bag de første beskyldninger mod vores juridiske selskab, eller domstolen henvendte sig til nogen af Jehovas Vidner under det retslige forløb. Forbuddet er den seneste udvikling i sagen om den eskalerende religiøse forfølgelse af Jehovas Vidner i regionen.

Siden den øverste domstol i Folkerepublikken Donetsk erklærede nogle af vores publikationer “ekstremistiske” i midten af 2017, er forholdene for vores brødre og søstre i regionerne Donetsk og Lugansk i det østlige Ukraine blevet stærkt forværret. I det år forhørte politiet over 170 Jehovas Vidner. Myndighederne i regionerne har også systematisk beslaglagt vores rigssale. Pr. 29. august 2018 er i alt 16 rigssale blevet beslaglagt.

På trods af de mange angreb på vores brødre og søstres tilbedelse bevarer de deres tillid til “den Gud der frelser”. – Salme 18:46.