PYSY VALVEILLA

2022: sekasortoinen vuosi – Mitä Raamattu sanoo?

2022: sekasortoinen vuosi – Mitä Raamattu sanoo?

 Vuonna 2022 uutisia ovat leimanneet sota, talousongelmat ja luonnonkatastrofit. Vain Raamattu kertoo näiden tapahtumien todellisen merkityksen.

Vuoden 2022 tapahtumien merkitys

 Kuluneen vuoden tapahtumat ovat tehneet entistä selvemmäksi, että elämme aikaa, jota Raamatussa kutsutaan ”viimeisiksi päiviksi” (2. Timoteukselle 3:1). Tämä ajanjakso alkoi vuonna 1914. Miten nykyinen maailmantilanne sopii yhteen sen kanssa, mitä Raamattu on ennustanut meidän ajastamme?

 ”Sotia” (Matteus 24:6).

  •   ”Vuonna 2022 sodan kauhut palasivat Eurooppaan.” a

 Katso artikkeli ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan”.

 ”Nälänhätää” (Matteus 24:7).

  •   ”2022: nälän vuosi.” b

 Katso artikkeli ”Ukrainan sota pahentaa globaalia ruokakriisiä”.

 ”Epidemioita” (Luukas 21:11).

  •   ”Polion paluu, apinarokon leviäminen ja koronaviruksen aiheuttamat suuret vahingot ovat todistaneet, miten vaarallisia tartuntataudit ovat ja miten haavoittuva ihmiskunta on.” c

 Katso artikkeli ”Kuusi miljoonaa koronakuolemaa”.

 ”Nähdään pelottavia asioita” (Luukas 21:11).

  •   ”Helleaaltoja, kuivuutta, maastopaloja ja tulvia. Vuoden 2022 kesä tullaan varmasti muistamaan tuhoisista sään ääri-ilmiöistä, jotka vaativat satojatuhansia ihmishenkiä ja jättivät miljoonia kodittomiksi.” d

 Katso artikkeli ”Vaarallisia helleaaltoja eri puolilla maailmaa”.

 ”Levottomuuksia” [tai ”mellakoita”, ”kapinoita”] (Luukas 21:9, alav.).

  •   ”Laukkaava inflaatio ja muut talousongelmat ovat herättäneet paljon vihaa ja synnyttäneet ennätyksellisen määrän hallitusten vastaisia mielenosoituksia vuonna 2022.” e

 Katso artikkeli ”Maailmanlaajuinen inflaatio”.

Mitä ensi vuonna on odotettavissa?

 Kukaan ei voi olla varma, mitä vuonna 2023 tapahtuu. Se kuitenkin tiedetään, että Jumalan valtakunta eli taivaassa oleva hallitus puuttuu pian maailman asioihin (Daniel 2:44). Se poistaa ihmisten kärsimysten syyt ja huolehtii siitä, että Jumalan tahto tapahtuu maan päällä (Matteus 6:9, 10).

 Jeesus kannusti ”pysymään valveilla” ja seuraamaan, miten maailman tapahtumat täyttävät Raamatun ennustuksia (Markus 13:37). Ota meihin yhteyttä, jos haluat tietää, millaista apua Raamatusta on nyt ja miten se voi antaa sinulle ja perheellesi toivon paremmasta tulevaisuudesta.

a AP News, ”2022 Was Year the Horror of War Returned to Europe”, Jill Lawless, 8. joulukuuta 2022.

b Maailman ruokaohjelma, ”Maailmanlaajuinen ruokakriisi”.

c JAMA Health Forum, ”Living in an Age of Pandemics—From COVID-19 to Monkeypox, Polio, and Disease X”, Lawrence O. Gostin, JD, 22. syyskuuta 2022.

d Earth.Org, ”What’s Behind the Record-Breaking Extreme Weather Events of Summer 2022?”, Martina Igini, 24. lokakuuta 2022.

e Carnegie Endowment for International Peace, ”Economic Anger Dominated Global Protests in 2022”, Thomas Carothers ja Benjamin Feldman, 8. joulukuuta 2022.