PYSY VALVEILLA

Syitä olla optimistinen vuonna 2023 – Mitä Raamattu sanoo?

Syitä olla optimistinen vuonna 2023 – Mitä Raamattu sanoo?

 Me kaikki toivomme, että meillä ja perheellämme menisi hyvin vuonna 2023. Mitä syitä meillä on suhtautua tulevaisuuteen optimistisesti?

Raamattu antaa toivoa

 Raamatussa kerrotaan, että nykyiset ongelmat ovat väliaikaisia ja ne ratkaistaan pian. Itse asiassa Raamattu ”on kirjoitettu meille opetukseksi, niin että – – Raamatun kirjoituksista saatavan lohdutuksen avulla meillä olisi toivo” (Roomalaisille 15:4).

  •   Raamatussa olevista lupauksista kerrotaan enemmän artikkelissa ”Toivo paremmasta huomisesta”.

Toivo josta on apua jo nyt

 Raamatun antama toivo voi olla kuin ”elämämme ankkuri” (Heprealaisille 6:19, alaviite). Se tasapainottaa elämää ja auttaa jaksamaan nykyisten ongelmien keskellä, ja sen avulla voi säilyttää myönteisen asenteen. Lisäksi Raamattu lupaa, että voimme tulevaisuudessa olla pysyvästi onnellisia. Tässä pari käytännön esimerkkiä siitä, mitä hyötyä Raamatusta on:

  •   Videolla Kyllästyin elämäntapaani kerrotaan, miten Raamatun toivo auttoi erästä miestä pääsemään eroon riippuvuudestaan.

  •   Videolla Lohdutusta sureville kerrotaan, miten Raamatun toivo voi auttaa, kun meiltä kuolee joku läheinen.

Hanki toivolle lisää perusteita

 Monet ihmiset odottavat tulevaisuudelta hyviä asioita mutta eivät voi olla varmoja, toteutuvatko heidän odotuksensa. Entä Raamatun lupaukset, jotka koskevat tulevaisuutta? Ne ovat lähtöisin itse Jehova Jumalalta, a joka ”ei voi valehdella” (Titukselle 1:2). Vain hän pystyy toteuttamaan kaikki lupauksensa. Hän ”tekee kaiken, mitä haluaa” (Psalmit 135:5, 6).

 Kannattaa ottaa selvää siitä, millaisen toivon Raamattu tarjoaa. Voit kasvattaa luottamusta siihen ”tutkimalla huolellisesti Raamatun kirjoituksia” (Apostolien teot 17:11). Kokeile ilmaista raamattukurssia, joka auttaa ratkaisemaan itse, voitko luottaa Raamattuun. Toivottavasti sinäkin voit aloittaa vuoden 2023 myönteisellä mielellä!

a Jehova (Jahve) on Raamatun mukaan Jumalan nimi (Jesaja 42:8).