Miten saada suurin mahdollinen hyöty tästä raamattukurssista?

Miten saada suurin mahdollinen hyöty tästä raamattukurssista?

Käy läpi tämä esittelyosuus ja katso VIDEO.

JOHDANTO-OSA

Valmistaudu raamattukurssille lukemalla oppijakson johdanto-osa. Lihavoidut kysymykset (A) ja raamatunkohdat (B) korostavat keskeisiä ajatuksia. Joidenkin raamatunkohtien kohdalla on erikseen kehotus lukea ne.

KESKIOSA

Otsikon Tutki tarkemmin alla olevassa kappaleessa (C) kerrotaan, mitä asioita tullaan käsittelemään. Väliotsikot (D) kiinnittävät huomiota keskeisiin ajatuksiin. Lukekaa opettajan kanssa raamatunkohdat, miettikää kysymyksiä ja katsokaa videot.

Oppijaksot sisältävät VIDEOITA, jotka täydentävät tekstiä. Joillain videoilla kerrotaan todellisista tapahtumista. Jotkin taas ovat dramatisointeja, joissa ei kerrota todellisista tapahtumista tai ihmisistä, mutta niissä kuvatut tilanteet ovat realistisia.

Katsokaa myös kuvat ja kuvatekstit (E). Miettikää, miten kohdassa Joku voi sanoa (F) esitettyyn ajatukseen voisi vastata.

LOPPUOSA

Lopuksi on Tiivistelmä ja Kertaus (G). Oppijaksossa on kohta, johon voi merkitä, milloin se on käsitelty. Kohdassa Tavoite (H) annetaan ehdotuksia siitä, millaisia tavoitteita voi asettaa itselleen. Tutustu myös näihin -osio (I) sisältää lisäaineistoa luettavaksi tai katsottavaksi.

Sisällys

1. osa

2. osa

3. osa

4. osa

Loppuviitteet

Miten löytää raamatunkohdat?

Raamattu koostuu 66 pienemmästä kirjasta. Siinä on kaksi osaa: Heprealais-aramealaiset kirjoitukset (”Vanha testamentti”) ja Kreikkalaiset kirjoitukset (”Uusi testamentti”).

Raamatunkohtaviitteissä mainitaan Raamatun kirja (A), luku (B) ja jae tai jakeet (C).

Esimerkiksi Johannes 17:3 tarkoittaa Johanneksen evankeliumin 17. luvun jaetta 3.