24. HELMIKUUTA 2020
VENÄJÄ

Jehovan todistajat auttavat venäläisessä vankilassa pahoinpideltyjä uskonveljiään

Jehovan todistajat auttavat venäläisessä vankilassa pahoinpideltyjä uskonveljiään

Kun Orenburgissa Venäjällä asuvat veljet kuulivat, että samassa kaupungissa oli pahoinpidelty rankasti viittä vangittua veljeä, he menivät heti vankilaan tarjoamaan apua. Vangitut veljet, Aleksei Budentšuk, Gennadi German, Roman Gridasov, Feliks Mahammadijev ja Aleksei Miretski, ovat Saratovista, joka on Orenburgista yli 800 kilometrin päässä.

Veli Feliks Mahammadijev noin kaksi viikkoa pahoinpitelynsä jälkeen hymyssä suin yllään takki, joka peittää hänen vammansa

Uutistiedotteessa kerrottiin 15. helmikuuta 2020, että Orenburgissa sijaitsevan rangaistuslaitoksen nro 1 vanginvartijat olivat hakanneet kepeillä viittä saratovilaista veljeä. Luettuaan uutisen ryhmä orenburgilaisia veljiä ja sisaria meni heti rangaistuslaitokseen. He kertoivat rohkeasti olevansa Jehovan todistajia, vaikka se vaaransikin heidän oman vapautensa. He pyysivät vastuussa olevilta virkailijoilta tietoa viiden veljensä voinnista. Koska veli Mahammadijevin oli ilmoitettu saaneen pahimmat vammat, veljet vaativat tietää, onko hän elossa. Heidän keskustelunsa virkailijoiden kanssa kesti lähes kaksi tuntia.

Veljet järjestivät myös ryhmän, joka antaa jatkuvaa tukea vangituille veljille ja heidän vaimoilleen sekä heidän asianajajilleen. Orenburgilaiset veljet kirjoittavat säännöllisesti rohkaisukirjeitä rangaistuslaitoksessa oleville veljille ja ovat jopa lahjoittaneet rahaa auttaakseen näitä ostamaan terveellisempää ruokaa kuin on saatavilla vankilassa.

Veljien ja sisarten rakkaudellinen ja uhrautuva henki on ollut voimakas todistus rangaistuslaitoksen työntekijöille. Nämä ovat huomanneet, miten lämpimästi Jehovan todistajat huolehtivat hengellisistä veljistään – jopa satojen kilometrien päästä tulleista, joita he eivät ole koskaan tavanneet.

On rohkaisevaa kuulla, että veljemme noudattavat Heprealaiskirjeen 13:3:ssa annettua Raamatun neuvoa: ”Pitäkää mielessänne vankilassa olevat, ikään kuin olisitte vangittuina heidän kanssaan, ja ne, joita kohdellaan huonosti, koska te itsekin olette ruumiissa.”