ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 2

Φυσικότητα

Φυσικότητα

Αρχή: «Ο λόγος που λέγεται την κατάλληλη στιγμή​—πόσο καλός είναι!»​—Παρ. 15:23.

Τι Έκανε ο Φίλιππος

1. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ή διαβάστε Πράξεις 8:​30, 31. Έπειτα εξετάστε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1.   α. Πώς ξεκίνησε ο Φίλιππος τη συζήτηση;

  2.  β. Γιατί ήταν αυτός ένας φυσικός τρόπος για να αρχίσει τη συζήτηση και να μεταδώσει μια καινούρια αλήθεια σε εκείνον τον άνθρωπο;

Τι Μαθαίνουμε από τον Φίλιππο;

2. Αν αφήνουμε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά, είναι πιο πιθανό να νιώσει το άτομο άνετα και να έχει τη διάθεση να ακούσει το άγγελμά μας.

Να Μιμείστε τον Φίλιππο

3. Να είστε παρατηρητικοί. Οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτουν πολλά. Φαίνεται το άτομο πρόθυμο να μιλήσει μαζί σας; Μπορείτε να εισαγάγετε μια Βιβλική αλήθεια ρωτώντας απλώς: «Ξέρατε ότι . . . ;» Μην πιέζετε κάποιον να συζητήσει μαζί σας αν δεν θέλει.

4. Να είστε υπομονετικοί. Μη νιώθετε ότι πρέπει να αναφέρετε αμέσως μια Βιβλική αλήθεια. Να περιμένετε την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να γίνει αυτό φυσικά. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την επόμενη φορά που θα συζητήσετε με το άτομο.

5. Να είστε προσαρμοστικοί. Η συζήτηση μπορεί να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση. Γι’ αυτό, να είστε διατεθειμένοι να μιλήσετε για κάτι που αφορά το άτομο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα συζητήσετε για μια διαφορετική Βιβλική αλήθεια από αυτήν που είχατε στο μυαλό σας.