ΤΜΗΜΑ 9

Να Λατρεύετε τον Ιεχωβά ως Οικογένεια

Να Λατρεύετε τον Ιεχωβά ως Οικογένεια

«Λατρέψτε Εκείνον που έκανε τον ουρανό και τη γη».​—Αποκάλυψη 14:7

Όπως μάθατε σε αυτό το ειδικό βιβλιάριο, η Αγία Γραφή περιέχει πολλές αρχές που θα βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας. Ο Ιεχωβά θέλει να είστε ευτυχισμένοι. Υπόσχεται ότι αν βάζετε τη λατρεία του πρώτη «όλα αυτά τα άλλα πράγματα θα σας προστεθούν». (Ματθαίος 6:33) Θέλει πολύ να είστε φίλοι του. Να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία για να καλλιεργείτε τη φιλία σας με τον Θεό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.​—Ματθαίος 22:37, 38.

1 ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: «“Εγώ θα είμαι πατέρας για εσάς, και εσείς θα είστε γιοι και κόρες για εμένα”, λέει ο Ιεχωβά». (2 Κορινθίους 6:18) Ο Θεός θέλει να γίνετε στενοί φίλοι του. Ένας τρόπος για να τα καταφέρετε είναι η προσευχή. Ο Ιεχωβά σάς καλεί «να προσεύχεστε ακατάπαυστα». (1 Θεσσαλονικείς 5:17) Ακούει πρόθυμα τις ενδόμυχες σκέψεις και ανησυχίες σας. (Φιλιππησίους 4:6) Όταν προσεύχεστε μαζί με την οικογένειά σας, εκείνοι θα βλέπουν πόσο πραγματικός είναι ο Θεός για εσάς.

Δεν αρκεί μόνο να μιλάτε στον Θεό. Πρέπει και να τον ακούτε. Αυτό θα το πετύχετε μελετώντας το Λόγο του και τα Γραφικά έντυπα. (Ψαλμός 1:1, 2) Να στοχάζεστε όσα μαθαίνετε. (Ψαλμός 77:11, 12) Προκειμένου να ακούτε τον Θεό, πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τακτικά τις Χριστιανικές συναθροίσεις.​—Ψαλμός 122:1-4.

Ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύετε τη σχέση σας με τον Ιεχωβά είναι μιλώντας σε άλλους για εκείνον. Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό τόσο πιο κοντά του θα νιώθετε.​—Ματθαίος 28:19, 20.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

  • Να ξεχωρίζετε χρόνο κάθε μέρα για να διαβάζετε τη Γραφή και να προσεύχεστε

  • Ως οικογένεια, να βάζετε τις πνευματικές δραστηριότητες πάνω από την ψυχαγωγία και την ξεκούραση

2 ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑ

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: «Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς». (Ιακώβου 4:8) Πρέπει να καταρτίσετε και να τηρείτε τακτικό πρόγραμμα οικογενειακής λατρείας. (Γένεση 18:19) Αλλά δεν αρκεί αυτό. Ο Θεός πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Να ενισχύετε τη σχέση της οικογένειάς σας με τον Θεό μιλώντας για αυτόν “όταν κάθεστε στο σπίτι σας και όταν περπατάτε στο δρόμο και όταν ξαπλώνετε και όταν σηκώνεστε”. (Δευτερονόμιο 6:6, 7) Βάλτε στόχο να γίνετε σαν τον Ιησού του Ναυή, ο οποίος είπε: «Όσο για εμένα και το σπιτικό μου, εμείς θα υπηρετούμε τον Ιεχωβά».​—Ιησούς του Ναυή 24:15.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

  • Να έχετε σταθερό πρόγραμμα εκπαίδευσης λαβαίνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας