ΜΑΘΗΜΑ 27

Πώς μας Ωφελεί η Βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας;

Πώς μας Ωφελεί η Βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας;

Ισραήλ

Τσεχία

Μπενίν

Νησιά Κέιμαν

Θα θέλατε να κάνετε έρευνα για να αυξήσετε τις Γραφικές σας γνώσεις; Μήπως ενδιαφέρεστε για κάποιο συγκεκριμένο εδάφιο, πρόσωπο, μέρος ή πράγμα που αναφέρεται στη Γραφή; Ή έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσε ο Λόγος του Θεού να σας βοηθήσει με κάτι προσωπικό που σας απασχολεί; Μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας.

Μας παρέχει πρακτικά εργαλεία έρευνας. Πιθανότατα δεν έχετε όλα τα Γραφικά έντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά που είναι διαθέσιμα στη γλώσσα σας. Αλλά η βιβλιοθήκη στην Αίθουσα Βασιλείας έχει τα περισσότερα πρόσφατα έντυπά μας. Μπορεί επίσης να έχει και διάφορες μεταφράσεις της Γραφής, ένα καλό λεξικό και άλλα χρήσιμα βιβλία. Πριν και μετά τη συνάθροιση, έχετε το ελεύθερο να χρησιμοποιείτε τη βιβλιοθήκη. Αν υπάρχει υπολογιστής, ίσως έχει εγκατεστημένη τη Βιβλιοθήκη της Σκοπιάς. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που περιέχει μια μεγάλη συλλογή εντύπων μας και μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης με την οποία μπορείτε να κάνετε έρευνα για ένα θέμα, μια λέξη ή ένα εδάφιο.

Είναι χρήσιμη για τους σπουδαστές στη συνάθροιση Ζωή και Διακονία. Θα μπορούσατε να αξιοποιείτε τη βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας όταν προετοιμάζετε τους διορισμούς σας. Υπεύθυνος για τη βιβλιοθήκη είναι ο επίσκοπος της συνάθροισης Ζωή και Διακονία. Φροντίζει να υπάρχουν εκεί τα πιο πρόσφατα έντυπα και να είναι καλά ταξινομημένα. Το άτομο που μελετάει μαζί σας τη Γραφή μπορεί να σας δείξει πώς να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Ωστόσο, κανένα βιβλίο δεν πρέπει να απομακρύνεται από την αίθουσα. Και βέβαια, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιούμε και να μην τα σημειώνουμε.

Η Γραφή εξηγεί ότι για να “βρούμε τη γνώση του Θεού” πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ψάχνουμε για αυτήν «όπως για κρυμμένους θησαυρούς». (Παροιμίες 2:1-5) Η βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας μπορεί να γίνει η αφετηρία της έρευνάς σας.

  • Ποια εργαλεία έρευνας υπάρχουν στη βιβλιοθήκη της Αίθουσας Βασιλείας;

  • Ποιος θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τη βιβλιοθήκη;