ΜΑΘΗΜΑ 16

Ποιος Είναι ο Ρόλος των Διακονικών Υπηρετών;

Ποιος Είναι ο Ρόλος των Διακονικών Υπηρετών;

Μιανμάρ

Μέρος στη συνάθροιση

Όμιλος υπηρεσίας αγρού

Συντήρηση Αίθουσας Βασιλείας

Η Γραφή μιλάει για δύο ομάδες Χριστιανών οι οποίοι φροντίζουν για εκκλησιαστικές ευθύνες​—«επισκόπους και διακονικούς υπηρέτες». (Φιλιππησίους 1:1) Συνήθως, σε κάθε εκκλησία υπάρχουν αρκετοί αδελφοί που υπηρετούν με αυτές τις ιδιότητες. Ποιο έργο επιτελούν οι διακονικοί υπηρέτες προς όφελός μας;

Βοηθούν το πρεσβυτέριο. Οι διακονικοί υπηρέτες είναι πνευματικοί, αξιόπιστοι και ευσυνείδητοι άντρες. Κάποιοι από αυτούς είναι νεαροί, ενώ άλλοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Φροντίζουν για σημαντικές αλλά συνήθως επαναλαμβανόμενες οργανωτικές και πρακτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στην εκκλησία. Αυτό επιτρέπει στους πρεσβυτέρους να επικεντρώνονται στις ευθύνες που έχουν στον τομέα της διδασκαλίας και της ποίμανσης.

Προσφέρουν πρακτικές υπηρεσίες. Μερικοί διακονικοί υπηρέτες διορίζονται ταξιθέτες για να υποδέχονται όλους όσους έρχονται στις συναθροίσεις. Άλλοι ίσως ασχολούνται με τον ηχητικό εξοπλισμό, τη διανομή των εντύπων, τους λογαριασμούς της εκκλησίας και την ανάθεση στα μέλη της εκκλησίας τομέων για μαρτυρία. Βοηθούν επίσης στη συντήρηση της Αίθουσας Βασιλείας. Οι πρεσβύτεροι μπορεί να τους ζητήσουν να βοηθήσουν κάποια ηλικιωμένα άτομα. Οι διακονικοί υπηρέτες εκπληρώνουν με προθυμία οποιεσδήποτε ευθύνες τους ανατίθενται, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό όλων.​—1 Τιμόθεο 3:13.

Δίνουν το καλό παράδειγμα ως Χριστιανοί άντρες. Οι διακονικοί υπηρέτες επιλέγονται για τις άριστες πνευματικές τους ιδιότητες. Όταν χειρίζονται μέρη στις συναθροίσεις, ενισχύουν την πίστη μας. Όταν ηγούνται στο έργο κηρύγματος, τονώνουν το ζήλο μας. Με το συνεργατικό τους πνεύμα προάγουν τη χαρά και την ενότητα. (Εφεσίους 4:16) Με τον καιρό, ίσως αποκτήσουν και αυτοί τα προσόντα για να υπηρετήσουν ως πρεσβύτεροι.

  • Τι άνθρωποι είναι οι διακονικοί υπηρέτες;

  • Πώς συντελούν οι διακονικοί υπηρέτες στην ομαλή λειτουργία της εκκλησίας;