ΜΑΘΗΜΑ 5

Τι θα Βρείτε στις Χριστιανικές μας Συναθροίσεις;

Τι θα Βρείτε στις Χριστιανικές μας Συναθροίσεις;

Αργεντινή

Σιέρα Λεόνε

Βέλγιο

Μαλαισία

Πολλοί άνθρωποι έχουν πάψει να παρακολουθούν θρησκευτικές λειτουργίες επειδή εκεί δεν βρίσκουν πνευματική καθοδηγία ούτε παρηγοριά. Τότε ποιος ο λόγος να παρακολουθείτε τις Χριστιανικές συναθροίσεις που διοργανώνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Τι ακριβώς θα βρείτε εκεί;

Τη χαρά να περιβάλλεστε από ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται τους άλλους. Τον πρώτο αιώνα, οι Χριστιανοί ήταν οργανωμένοι σε εκκλησίες και συναθροίζονταν για να λατρέψουν τον Θεό, να μελετήσουν τις Γραφές και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. (Εβραίους 10:24, 25) Συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος όπου υπήρχε αγάπη, ένιωθαν ότι τους περιέβαλλαν αληθινοί φίλοι​—οι πνευματικοί αδελφοί τους. (2 Θεσσαλονικείς 1:3· 3 Ιωάννη 14) Εμείς ακολουθούμε το ίδιο πρότυπο και γευόμαστε παρόμοια χαρά.

Το όφελος του να μάθετε πώς να εφαρμόζετε τις Γραφικές αρχές. Όπως γινόταν και στους Βιβλικούς χρόνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά συναθροίζονται όλοι μαζί. Δάσκαλοι με τα κατάλληλα προσόντα χρησιμοποιούν τη Γραφή για να μας βοηθήσουν να διακρίνουμε πώς να εφαρμόζουμε τις αρχές της στην καθημερινή μας ζωή. (Δευτερονόμιο 31:12· Νεεμίας 8:8) Όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στις συζητήσεις που διεξάγονται με το ακροατήριο καθώς και στην υμνολογία, εκφράζοντας έτσι τη Χριστιανική μας ελπίδα.​—Εβραίους 10:23.

Την ευλογία να ενισχυθεί η πίστη σας στον Θεό. Ο απόστολος Παύλος είπε σε μια εκκλησία της εποχής του: «Λαχταρώ να σας δω, . . . για να γίνει ανταλλαγή ενθάρρυνσης ανάμεσά σας, για τον καθένα μέσω της πίστης του άλλου, τόσο της δικής σας όσο και της δικής μου». (Ρωμαίους 1:11, 12) Στις συναθροίσεις, η τακτική επαφή με τους ομοπίστους μας ενισχύει την πίστη μας και μας κάνει πιο αποφασισμένους να ζούμε Χριστιανική ζωή.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την επόμενη συνάθροιση της εκκλησίας μας και να δείτε από πρώτο χέρι αυτά τα πράγματα. Σας περιμένει ένα θερμό καλωσόρισμα. Η είσοδος σε όλες τις συναθροίσεις είναι δωρεάν​—ποτέ δεν περιφέρεται δίσκος.

  • Σε ποιο πρότυπο βασίζονται οι συναθροίσεις μας;

  • Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε παρακολουθώντας τες;